Aláírt Győrbe a holland kupát nyerő cseh

A 25 éves Michal Švec négyéves szerződést kötött a Győri ETO FC-vel.

Michal Švec már július elején megérkezett próbajátékra Győrbe, ahol sikerült is meggyőznie a szakmai stábot. A 25 esztendős játékos a védelemben és a középpályán is bevethető.

A futballista Slavia Praha-nevelés, a cseh fővárosból 2008-ban a holland első osztályban szereplő Heerenveen együtteséhez szerződött. A holland bajnokságban  80 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett. Legnagyobb sikereként 2009-ben holland kupát is nyert a németalföldi csapattal.

A cseh korosztályos válogatottakban 54 alkalommal lépett pályára, a nagyválogatottban kétszer kapott lehetőséget. A nemzetközi kupaporondon is jelentős tapasztalatokkal bír a cseh játékos: négy Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerepelt, de négy alkalommal az Európa Ligában is szerepet kapott,  az UEFA-kupában tizenegyszer lépett pályára.

Michal Švec korábban a Videoton Európa Liga-riválisánál, a Slovan Bratislavánál szerepelt próbajátékon,  ahol több edzőmérkőzésen is szerepelt, de végül nem lett a pozsonyi csapat játékosa.

A játékos az eto.hu-nak elmondta, nagyon örül, hogy Győri ETO játékosa lett, és hosszú távon számolhatnak vele, hiszen korábban a Slavia Prahánál öt, a Heerenveen együttesénél négy évet töltött.