Lentebb csúsztak Bogdánék

A kiesőjelöltekről szólt a Premier Leauge szombat délutáni programja, de a tabellán mindössze egy változás történt: helyet cserélt a Bolton és a Blackburn.

Négy fordulóval a Premier League zárása előtt sok nyitott kérdés van még, de ami a délutáni öt mérkőzést illeti, a legfontosabb, hogy ki marad ott, és ki kerül ki a kiesőzónából. Az érintettek közül a 18. Bolton már rögtön a kezdés után hátrányba került a Swansea, ugyanis Sinclair a hatodik percben betalált. Még az első negyed órában azonban érkezett a válasz, és ez az eredmény maradt is a lefújásig, hiába lőttek a vendégek 14-szer Bogdán Ádám kapujára.

A 19. helyezett Blackburn jobb helyzetből várhatja a következő kört, ugyanis 2-0-ra legyőzték a biztos középcsapat Norwich-ot, Formica és Hoilett találatai révén.

A még veszélyeztetett Aston Villa nem bírt a Sunderlanddel, és azt sem mondhatjuk, hogy egy szórakoztató gól nélküli meccset tudtak le, mivel a két csapat együtt összesen hat lövést eresztett el. A vendégek egyébként tíz emberrel fejezték be a találkozót, ugyanis Gardner a 91. percben megkapta második sárgáját is.

A 16. helyezett Wigan a Fulham vendégeként szenvedett el egy 2-1-es vereséget úgy, hogy ők vezettek az 57. percben. Azonban szinte a középkezdésből egyenlített a londoni csapat, majd a 89. percben Senderos megszerezte a fekete-fehéreknek a három pontot.

Délután egy találkozó szólt mindössze a felsőházról, a forduló előtt még ötödik Newcastle a Stoke ellen futott ki a gyepre. Sok izgalomra azonban nem volt ok, 18 perc foci után már 2-0 állt az eredményjelzőn, és a különbség a második félidőben tovább nőtt: 3-0-ra nyertek a Szarkák, akik felléptek a tabella negyedik helyére.

Ami a kiesőzónát illeti, a legjobb helyzetben a 19. Bolton van, ugyanis még csak 33 mérkőzést játszottak, miközben az eggyel előttük lévő Blackburn kettővel többet: az Aston Villa maradt a 15., a Wigan 16., a Queens Park Rangers – mely később lép csak pályára – 17.

Eredmények – Premier League, 34. forduló

Aston Villa-Sunderland 0-0
Piros lap: Gardner (91.)

Blackburn-Norwich 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Formica (41.), Hiolett (49.)

Bolton Wanderers-Swansea 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Eagles (14.), illetve Sinclair (4.)

Fulham-Wigan 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Pogrebnyak (58.), Senderos (89.), illetve Boyce (57.)

Newcastle-Stoke City 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Cabaya (14., 57.), Cissé (18.)