Büntetőpárbaj után álomdöntő a Német Kupában

A Borussia Dortmund után a Bayern München jutott be a labdarúgó Német Kupa fináléjába. A bajorok a Borussia Mönchengladbachot verték a tizenegyes párbajban.

A Bayern kezdte agresszívabban a találkozót a Mönchengladbach vendégeként, ám az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, Marco Reus próbálkozását azonban remek mozdulattal védte Manuel Neuer kapus. A játékrész további része megint a münchenieké volt, ám a vezetést nem sikerült megszerezni, David Alaba löketét a gólvonalon hatástalanította a vendéglátók hálóőre, Marc-Andre ter Stegen.

A második felvonásban mind a két fél eldönthette volna a meccset, ám Arjen Robben ziccerben hibázott, a túloldalon pedig Juan Arango lőtt a kapu fölé ígéretes helyzetből – következhetett a hosszabbítás.

Ha a ráadást pontozni kéne, akkor Bayern egyhangúan nyerte a kétszer tizenöt percet, azonban mivel a focit gólra játsszák és azt továbbra sem láthattunk, jöhettek a tizenegyesek. 2-2-ig még tartotta magát a Borussia, ám Dante és Nordveit is kihagyta a maga próbálkozását, így a bőrnadrágosok jutottak be a sorozat döntőjébe.

A büntetőpárbaj:


A berlini Olimpiai Stadionban igazi álomdöntőt rendeznek, a Bayern München ellenfele ugyanis a Borussia Dortmund lesz május 12-én.

Eredmény – Német Kupa, elődöntő
Borussia Mönchengladbach – Bayern München 0-0 – 11-esekkel: 2-4