Garancsi a Vidiről, őszintén

Garancsi István, a bajnoki címvédő Videoton tulajdonosa értékelte a 2011-es esztendőt.

A székesfehérvári klub tulajdonosával, Garancsi Istvánnal közölt terjedelmes interjút a klub hivatalos honlapja, a vidi.hu. A Videoton első embere elmondta, mozgalmas, felejthetetlen évként fog emlékezni a 2011-es esztendőre, melybe a bajnoki cím, a Szuperkupa-győzelem, az edzőváltás, a Bajnokok Ligája-kaland mellett két pofon is beletartozik – utóbbi esetében a médiában meg- vagy nem jelentekre utalt.

Garancsi szerint kemény őszön van túl a Vidi, de örömteli pillanatokban is gazdag volt ez a fél szezon. A kedvenc mérkőzése a Sturm Graz elleni hazai találkozó volt, melyet igazi futballdrámának nevezett. A tavasztól nagy rangadókat (Fehérvárra látogat a DVSC, a Győr, a Ferencváros és a Honvéd is) és sok nézőt vár, a szezont pedig nem tekinti lefutottnak, így szerinte egy jó tavaszi produkcióval odaérhet az élre a csapat.

A tulajdonos azt tartja a legfontosabbnak, hogy szakmai munka folyjon a Videotonnál, valamint hogy gazdaságilag stabil lábakon álljon a klub, és hogy minél több és komolyabb szponzor csatlakozzon a koronázóvárosiakhoz. Szerinte a Vidit elviekben nem sok választja el a belga, holland, szlovén bajnokságok színvonalától, de az európai elittől elég messze van még a klub.

Paulo Sousa és a szakmai stáb munkájával elégedett, a dolgukba pedig nem tud és nem is akar beleszólni. Garancsi úgy látja, hogy az eredmények majd önmagukért beszélnek, így nem ellenőrzi a szakmai munkát.

Garancsi istván szerint javult a magyar bajnokság színvonala, változott a gazdasági környezet, tiszta, egyértelmű szabályok vannak, a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény pedig nagy előrelépés lesz. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy ellenőrizni kell, ne legyen semmilyen visszaélés ezzel kapcsolatban. Elmondta, már most sok visszásságról lehet hallani.

2012-től egy kemény felkészülést vár és azt, hogy a csapat minden téren a lehető legmesszebb jusson.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el!