Fél szezon után is nyeretlen a Zete

A labdarúgó OTP Bank Liga kiesési rangadóján a Kaposvár 1-1-es döntetlent ért el Zalaegerszegen.

Egyre reménytelenebbnek tűnik a Zalaegerszeg helyzete, miután 15 forduló elteltével sem tudtak egyetlen győzelmet sem összekuporgatni a labdarúgó NB I.-ben.

Prukner László együttese ezúttal hazai pályán bizonyíthatott, az ellenfél pedig a másik kieső helyen álló alakulat, az idegenben még nyeretlen Kaposvári Rákóczi volt.

A kiesési rangadón hamar kapufáig jutott a Zalaegerszeg, Szakály emelt a felső lécre, míg a másik oldalon Bőle nem hibázott egy kontra végén, és a kapus felett a hálóba helyezve megszerezte a vezetést a Kaposvárnak (0-1).

A hazaiak voltak aktívabbak, és ennek fél óra elteltével meg is lett az eredménye, miután Tököli ívelése után Meyé közelről gólt szerzett, döntetlenre alakítva az állást (1-1).

A második félidőben egy újabb kapufa után bosszankodhattak a hazai szurkolók, Tököli beadása után csattant a lécen a játékszer.

A Zalaegerszeg együttese túlságosan is pontatlan volt az ellenfél kapuja előtt, így hiába nyomták meg az utolsó perceket, újabb gólt már nem tudtak szerezni, így Prukner László nem örülhetett győzelemnek volt csapata ellen.

Az 1-1-re végződő találkozó után a ZTE természetesen maradt sereghajtó, de a Kaposvár is csak pontszámban fogta be a Siófok együttesét, rosszabb gólkülönbségük miatt a 15. helyen zárják a bajnokság első felét.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló
ZTE FC-Kaposvári Rákóczi 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, Városi Stadion, 3124 néző. Vezette: Solymosi Péter
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Kovács Ge., Szalai (Bulatovic 63.), Hidvégi – Balázs Zs. (Turkovs 60.), Szakály D., Máté, Kamber – Tököli (A. Delic 72.), Meyé. Vezetőedző: Prukner László
Kaposvár: Hajduch – Zsók, Bank, Graszl, Jánvári – Gujic (Diallo a szünetben), Hegedűs, Pedro, Balázs B. – Bőle (Farkas 90.), Peric (Haruna a szünetben). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Meyé (30.), illetve Bőle (14.)
Sárga lap: Kovács Ge. (17.), Tököli (58.), Bulatovic (89.), illetve Zsók (14.), Bőle (62.), Haruna (78.), Pedro (80.)
Piros lap: