A FIFA elnöke méltatta Albertet

Elegáns, különleges labdaérzékkel megáldott futballistának nevezte Joseph Blatter, a FIFA elnöke a hétfőn elhunyt Albert Flóriánt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség első embere Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének küldte a részvétnyilvánítást a Császár halála miatt.

“Flórián rendkívül elegáns futballista volt, különleges technikai tudással és labdaérzékkel. Emiatt minden ellenfele nagyon tisztelte” – fogalmazott Sepp Blatter.

“Emlékszem, milyen szenzációs teljesítményt nyújtott a brazilok elleni meccsen az 1966-os, angliai világbajnokságon. Onnantól kezdve emlegették a világ legjobb játékosai között” – mondta Blatter.

“A FIFA és a futballcsalád nevében szeretném kifejezni együttérzésemet a magyar szövetségnek, és mindenek felett Albert Flórián szeretteinek és barátainak” – írta levelében a svájci sportdiplomata.

Mint ahogy arról tegnap beszámoltunk, a FIFA és az UEFA is terjedelmes cikkben emlékezik meg az 1967-ben Aranylabdát nyert Albert Flóriánról, aki 70 évesen, szívinfarktus következtében hunyt el hétfőn hajnalban.