Siófokot is bevette a Fradi

Détári Lajos együttese 2-0-ás sikerének köszönhetően ismét elkerült a kieső helyről a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Bűngyengén kezdte a szezont a Ferencváros, de az utóbbi napokban van okuk mosolyogni a zöld-fehéreknek.

A Détári Lajos által irányított együttes a pápai bajnoki siker után múlt héten szombaton 3-0-ra nyert az Újpest elleni derbin, majd szerdán a Szolnokon aratott 5-2-es győzelemmel a Magyar Kupában is továbbjutott.

Ezúttal Siófokra utaztak Marótiék, és nem számíthattak könnyű mérkőzésre, hiszen a Balaton-partiak otthonában eddig csak a Győri ETO tudott nyerni, igaz, a győzelem is csak kétszer jött össze Mihalecz István tanítványainak.

Az nem mondható, hogy túlságosan izgalmas játékot hozott volna az első félidő, a kapuk is csak elvétve forogtak veszélyben. A 26. percben aztán mégis megszerezte a vezetést a Fradi, Otten előreívelése után Pölöskey az ötös sarkáról csúsztatott a kapuba, Milinte nem tudott hárítani (0-1).

A szünetig ezután a Siófok valamivel többet birtokolta a labdát, de nem futballoztak veszélyesen. A félidő végén még Klein duplázhatta volna meg a vendégek előnyét, azonban közelről fölé fejelt.

A második játékrészben Hakola majd Pölöskey próbálkozása jelentett némi veszélyt a siófoki kapura, előbbi távoli szabadrúgása aztán a felső lécet is eltalálta. De Hakola nem csak a kapufáig jutott, a 75. percben a siófoki védők egy beadás után középre fejelték a labdát, a finn légiós pedig nagyjából 18 méterről nagy erővel a léc alá bombázott (0-2).

A Siófok erejéből ezen a napon a szépítésre sem futotta. A Ferencváros 2-0-ra nyert, ezzel sorozatban a harmadik bajnokijukat nyerték meg, és elkerülve a kiesőzónából, jelenleg a 12. helyen állnak a tabellán, míg a Balaton-partiak a 14. pozíciót foglalják el.

Eredmény – OTP Bank Liga, 14. forduló
FGSZ Siófok-Ferencváros 0-2 (0-1)
Siófok, 6000 néző. Vezette: Iványi Zoltán
Siófok: Milinte – Kiss Zs. (Mogyorósi a szünetben), Nyári, Fehér, Fejes – Haraszti, Kecskés, Tusori (Melczer 75.), Szabó J. – Huszák (Csermelyi 64.) – Sowunmi. Vezetőedző: Mihalecz István
FTC: Jova – Maróti, Balog Z., Klein, Junior – Otten, Józsi – Jovanovic (Abdi 67.), Hakola (Rósa D. 85.), Somalia (Tóth B. 79.) – Pölöskei. Vezetőedző: Détári Lajos
Gólszerzők: Pölöskei (27.), Hakola (75.)
Sárga lap: Huszák (28.), Melczer (84.), Mogyorósi (85.), Haraszti (90.), illetve Pölöskei (65.), Somalia (79.)
Piros lap: