Nagyon bíznak az észt kapitányban, a szlovének cseréltek

Szerződést hosszabbított Tarmo Rüütlivel, az Eb pótselejtezőt kiharcoló észt labdarúgó-válogatott szakvezetőjével a helyi szövetség.

Az új együttműködést a felek egyelőre a jövő év végéig tervezik, de további sikerek elérése esetén a megállapodás ismét meghosszabbítható.

Az 57 éves tréner 2007 november óta irányítja a nemzeti csapatot. Együttese az írekkel szemben harcolhatja ki november közepén a részvétel jogát a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.

Új szlovén kapitányt neveztek ki
Slavisa Stojanovic lett a szlovén labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
A 41 éves tréner, aki a hétfőn menesztett Matjaz Kek helyét veszi át, korábban kétszer bajnoki címig vezette a Domzale alakulatát, legutóbb pedig Srecko Katanec segítőjeként tevékenykedett az Egyesült Arab Emírségek válogatottjánál.
Matjaz Kektől közös megegyezéssel vált meg a szlovén szövetség annak nyomán, hogy a nemzeti együttesnek nem sikerült kiharcolnia a részvételt a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Az 50 esztendős szakember 2007-ben lett szövetségi kapitány, s komoly sikert ért el azzal, hogy kivezette a válogatottat a tavalyi, dél-afrikai világbajnokságra.