Pölöskey Péter élvezi, hogy bíznak benne

A Ferencváros az Újpest legyőzésével elmozdult a kiesőhelyről, az első gólt a jó formában lévő Pölöskey Péter szerezte.

Ahogyan arról több írásunkban is részletesen beszámoltunk, a Ferencváros 3-0-ra verte az Újpestet az OTP Bank Ligában, ezzel pontszámban beérte riválisát.

Az első Fradi-gól szerzőjét, a mezőny legjobbját, Pölöskey Pétert ostrom alá vették a riporterek – honlapunknak is nyilatkozott a jól megtermett, 23 éves center.

– Lassan három éve a Fradiban játszik, kezdetben nem ment ilyen jól a futball. Mitől ez a látványos formajavulás?

– Valóban hétről hétre jobban megy a játék, ez alighanem az edzői bizalomnak is tulajdonítható. Remélem, ennél is jobban fogok még játszani, én legalábbis úgy érzem, még sok tartalék van bennem. És ezt is ki kell valahogy hoznom magamból. Ehhez kemény munkára van szükség.

A találkozó összefoglalója:

– Valaki Gerd Müllerhez hasonlította egy internetes portálon, méghozzá a gólérzékenysége miatt…

– Köszönöm szépen, ez azért még egy kicsit túlzás, de igyekszem, hogy megszilárdítsam a helyemet a csapatban. Igyekszem nem foglalkozni a sajtóban megjelenő véleményekkel, akár dicsérőek, akár elmarasztalóak.


– Az Újpest volt ma nagyon rossz, vagy a Fradi nagyon jó?

– Szerintem mi voltunk nagyon jók, főleg az első félidőben. Ekkor a támadójátékunk olykor tetszetős is volt, ennek akkor meg is lett az eredménye.

– A végére mintha elfáradt volna egy kicsit, le is cserélte a mester…

– Egy kicsit?! Az első félidő nagyon sokat kivett belőlünk, természetesen belőlem is, ekkor óriási iramot diktáltunk. A második félidőben szükség volt a friss játékosokra – Lisztesre, Tóth Bencére, Liban Abdira -, nehogy gólt kapjunk. Erre rúgtunk, azaz fejeltünk még egyet.

– Hogyan látja a pályáról, illetve az öltözőből, mennyiben más most a Fradi, mint Détári érkezése előtt volt?

– Csak azt tudom mondani, hogy sokkal felszabadultabban tudok játszani én is, meg a csapat is. Örülök neki, hogy Détári Lajos az edzőnk.