A Győri ETO kiütötte a Kecskemétet

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Győr szerencsés első félidő után lekontrázta a kecskemétieket, és négy góllal győzött.

Összefoglaló:

A győriek alaposan kiengesztelték a drukkereket a Diósgyőrben elszenvedett 2-0-s vereséget követően. A sok egyéni hibáal játszó KTE kellemes partnernek mutatkozott ezen az estén.

Annak ellenére, hogy jobban kezdte a meccset a vendégcsapat. A 12. percben aztán Ribánszki buktatta Aleksidzét, miutén hosszan tett maga elé egy hazaadást (1-0). A 11-es megfogta a vendégeket, akik Dudás távoli, Baloghon megpattanó lövésével a félidő derekén már kétgólos hátrányba kerültek (2-0).

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a KTE Litsingit és Ebalát is elvesztette sérülés miatt, a kameruni védekező középpályás nagyon hiányzott a második félidőben.

A szünet után is a hazai támadások voltak veszélyesebbek, bár Bori, Gyurcsó és Lencse is próbálkozott. A meccs hajrájára kettészakadt a pálya és ezt kihasználták a remekül kontrázó hazaiak. Trajkovic kétszer is betalált, a Győr pedig végül 4-0-s győzelmet aratott. Először maradt gólképtelen idegenben a Kecskemét.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló
Győri ETO – Kecskeméti TE 4-0 (2-0)
Győr, 3000 néző. Vezette: Németh Á. (Ring, Butkai)
Győr: Stevanovic – Babic (Takács Á., 25.), Stanisic, Szabó O., Völgyi – Dudás (Tokody, 66.), Trajkovic, Pilibaitis, Ji-Paraná – Aleksidze (Ahjupera, 71.), Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél
KTE: Ribánszki – Gyagya, Radanovic, Balogh B., Mohl – Ebala (Csukics, 33.), Szavics – Bori, Litsingi (Gyurcsó, 10.), Foxi (Simon, 67.) – Lencse. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Dudás (12., 41. – az elsőt 11-esből), Trajkovic (83., 91.)
Sárga lap: Ji-Paraná (90.), illetve Ribánszki (12.), Bori (88.)

A mérkőzés szöveges tudósítása az alábbiakban olvasható.

92. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, KIÜTÉSSEL NYERT A GYŐR.

91. PERC: Itt a slusszpoén. Megvan a negyedik győri találat. Egy kontra végén egy bal oldali beadást Ahjupera fejelt kapura, Ribánszki kiütötte a labdát. A kipattanórra Trajkovic érkezett, akire senki nem figyelt, ő pedig élt a lehetőséggel. 4-0!

GÓÓÓL 91’
Győr
Trajkovic, közelről.
SÁRGA LAP 90’
Ji-Paraná
Lencsét buktatta.

88. PERC: A meccs mindössze második sárga lapját kapta Bori Gábor, aki egy gyors győri kontrát állított meg. A találkozó végén szétszakadt a pálya, mindkét oldalon helyezetek akadtak, a hazaiak akár néggyel is mehetnének.

SÁRGA LAP 88’
Bori Gábor
Fellökte Ji-Paranát.

86. PERC: Szépíthetett volna a Kecskemét, de Gyurcsó a jobbról eleresztett lövését ezúttal sem pontosan célozta. Jobban mondva Stevanovic hárította a Videoton kölcsönjátékosának löketét.

84. PERC: Végérvényesen eldőlt a mérkőzés. Egy kontra végén Dinjar húzta meg a bal oldalon, középen senki sem vigyázott az érkező Trajkovicra, aki az üres kapuba továbbította a labdát, Balogh messze járt tőle. 3-0!

GÓÓÓL 84’
Trajkovic
3 méterről az üres kapuba.
Ápolás 82’
Kecskemét
Mohl maradt lent egy páros “meccs” után.

78. PERC: Dinjar teljesen tisztán indult meg jobb oldalon, de a beadást Ahjupera helyett Balogh érte el, aki tisztázott.

77. PERC: Bori adott be a jobb oldalról, de Gyurcsó fejesét védeni tudta Stevanovic.

74. PERC: A Kecskemét nincs könnyű sorozatban. A mai meccs után a Videoton következik idegenben. A Győr Debrecenbe látogat a következő körben – a válogatott Eb-selejtezői után.

CSERE 71’
Győr
Aleksidze is mehet pihenni. Ahjupera érkezett.

69. PERC: Sokat van a labda a vendégeknél, de nem nagyon tudnak vele mit kezdeni.

CSERE 67’
Kecskemét
Foxi helyett Simon Attila folytatja.

65. PERC: A kétgólos Dudás lejött, így – alighanem – nem láthatunk mesterhármast ezen az estén.

CSERE 65’
Győr
Dudás helyett Tokody a pályán.

63. PERC: Lencse ezúttal is megtehette volna, a 11. kecskeméti lövés a nevéhez fűződik. A bal oldalon megcsinálta a cselt Takács Ákos ellen, de a lövés már pontatlan volt.

62. PERC: A Kecskemét eddig minden idegenbeli mérkőzésén lőtt gólt.

58. PERC: Helyzet itt, helyzet ott. Gyagyán pattant fel a labda meglehetősen furcsán, ha Trajkovic eszmél, ziccerbe kerülhetett volna. A másik oldalon Lencse lőtt 17 méterről, de a labda nem talált kaput.

56. PERC: Gyurcsó iramodott meg a jobb oldalon, nagyon gyors volt, középre tette Cukicnak, a középpályás 18 méteres lövése jól szállt a kapu felé, de a hazaiak kapusa ezúttal is a helyén volt.

54. PERC: Hosszú idő után kecskeméti próbálkozás: Gyurcsó hagyta le Völgyit, de Stevanovic fogta a 13 méteres lövést.

50. PERC: Hatalmas lövést eresztett meg Trajkovic középről, de a labda a kapufa belső éléről kipattant. A kipattanóra Dudás csapott le, de Ribánszki szögletre mentett. A sarokrúgás után kétszer is gólt lőhetett volna a Győr Stanisic és Völgyi jóvoltából, de Gyagya és Ribánszki menteni tudtak.

49. PERC: A Kecskemét kezdte aktívabban a második félidőt, Bori szabadrúgással veszélyeztett, de a beívelését kifejelték a hazai védők.

47. PERC: Foxi kavargatott a hazai kapu előtt, de a ballábas lövése a kapu mellé szállt.

LES 47’
Ji-Paraná
Hosszú indítás után maradt lesen.

46. PERC: Nem cseréltek az edzők a szünetben.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Győr
Elindult a második félidő.


Hamarosan folytatjuk a közvetítést.

Félidei helyzetjelentés:

A Győr némileg szerencsés gólokkal került előnybe az első 45 perc végén. A kecskemétiek ugyanis agresszíven kezdték a meccset, Litsingi helyzetbe is került, de Ribánszki buta szabálytalansága után mégis az ETO szerzett vezetést.

A 11-est értékesítő Dudás aztán egy távoli, megpattanó lövéssel kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. A KTE két kényszerű cserét is véggrehajtott, Litsingi és Ebala sem tudta folytatni a játékot.

A második félidőben nagy fordulatnak kellene beállnia ahhoz, hogy a lila-fehérek fordítani tudjanak. A meccs egyébként elég durva, keményen osztják egymást a felek.

45+2. PERC: Véget ért a találkozó első félideje.

45. PERC: Két percet hosszabbít a játékvezető.

43. PERC: A második hazai gólhoz hasonló pozícióbl szánta el lövésre magát Ji-Paraná, de Cukic kicsit meglökte a brazilt, aki így nem tudott még komolyabban veszélyeztetni lövésével.

41. PERC: Már kettővel vezet a Győr. Dudás Ádám 20 méterről vállalkozott egy távoli lövésre, amely megpattant Baloghon, az irányt változtatott labda megzavarta Ribánszkit, akinek esélye sem volt védeni a labdát. 2-0!

GÓÓÓL 41’
Dudás, Győr
Távolról lőtt, a labda megpattant egy védőn.

39. PERC: Völgyi szaladt a bal oldalon, Gyurcsó volt mögötte, a hazai játékos elesett, de a játékvezető nem ítélt szabadrúgást.

36. PERC: Nagyon durva a mérkőzés, ezt a két kecskeméti csere is jelzi, de legutóbb Foxi szállt bele Ji-Paraná combjába. Nem csodálkoznánk, ha ezen a találkozón is piros lap születne.

34. PERC: Gyurcsó iramodott meg a jobb oldalon, 12 méterről lőtt, de Stevanovic szögletre tolta a labdát.

32. PERC: Újabb kényszerű csere a vendégeknél. Foxi maradt a gyepen egy ütközés után, ápolni kellett. Amíg az orvosi stáb vele foglalkozott, Ebala is ápolásra jelentkezett, őt Radanovic vitte le a pályáról. A kameruni már nem tudta folytatni a játékot.

Ápolás 32’
Kecskemét
Foxit és Ebalát ápolták sokáig.
CSERE 32’
Kecskemét
Ebala helyett Cukic.

30. PERC: A Győr sorozatban nyolcadik hazai meccsét nyerheti meg, amivel minden idők második legjobb sorozatát állítaná fel. 1981-ben 17-szer győztek egymás után odahaza.

28. PERC: Mohl lépett ki a védők mögül teljesen egyedül, de sokat várt, így leszedték a labdát a lábáról.

Az eddigi Győr-KTE meccsek eredménye
2009.03.08. Győri ETO-Kecskeméti TE 2-0
Gólszerzők: Kink, Stark
2010. 03.13. Győri ETO -Kecskeméti TE 1-0
Gólszerző: Aleksidze
2010.10.30. Győri ETO-Kecskeméti TE 2-1
Gólszerzők: Pilibaitis, Bouguerra ill. Némedi
Ápolás 26’
Ebala
Esnek-kelnek a játékosok.

25. PERC: Csertői Aurél is kényszerből cserél, mert Babic nem tudja folytatni a játékot.

CSERE 25’
Győr
Babic helyére Takács Ákos érkezett.

21. PERC: Balogh nagy indítása után Lencse haladt a kapu felé, de az utolsó pillanatban szerelték.

20. PERC: Támatgatni próbál a Kecskemét, Bori szabadrúgása elzúgott a kapu előtt, igaz, valaki beleért a hazaiak részéről. Az első szöglet a kecskemétieké, de nem alakul ki veszélyes szituáció. Egy perccel később Lencsét próbálták indítani, de a támadó lesre futott.

SZÖGLET 19’
Kecskemét
Mohl végezhette el.
SZABADRÚGÁS 19’
Kecskemét
Bori végezhette el a 16-os oldalvonalától.

16. PERC: A Kecskemét támadólag lépett fel a találkozón, de Ribánszki most keresztülhúzta a vendégek számításait. A lila-fehéreknek támadni kell, Lencse középre is adta a labdát, de mindenki lemaradt róla. A másik oldalon Dinjar vette át hosszan, Ribánszki védett.

15. PERC: Aleksidze kapta meg a lasztit egy jobboldali beadás után, Ribánszki üggyel-bajjal védeni tudott.

14. PERC: Egy egyéni hiba után megszerezte a vezetést a Győr. Ribánszki hosszan szöktette magát egy hazadás után, a győriek támadója azonnal lecsapott a labdára. A kecskeméti kapus buktatta, Németh játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Dudás laposan a kapuba helyezte. 1-0 a Győr javára.

GÓÓÓL 14’
Dudás, Győr
Belőtte a büntetőt.
SÁRGA LAP 14’
Ribánszki László, KTE
Buktatta Aleksidzét.
TIZENEGYES 14’
Győr
Ribánszki buktatta Aleksidzét.

12. PERC: Kényszerű csere a vendégeknél, Litsingi nem tudja folytatni a játékot. A Fradi ellen Koszó Balázst kellett kényszerből lecserélnie Tomislav Sivicnek, a védő akkor a kezét törte.

CSERE 12’
Kecskemét
Litsingi helyett Gyurcsó a pályán.

9. PERC: Ha késve is, de megérkeztek a kecskeméti drukkerek, összesen 16-an vannak a vendégszektorban.

8. PERC: Ji-Paraná ütközött Gyagyával, de a brazil nem kapott sárgát, pedig akár járhatott is volna.

6. PERC: Nagyjából 2500 ember lehet az ETO Parkban, a lila-fehérek nem képviselnek nagy vonzerőt a helyiek számára. A Fradi ellen 10 ezren szurkoltak a hazaiaknak.

5. PERC: Foxi indította Litsingit, aki nagy helyzetbe került, de Stevanovic jól mozdult ki a kapuból. A kongói megtaposta a hálóőrt, mindkettejüket ápolni kellett.

2. PERC: Litsingi lőtt a kapu felé, de a próbálkozás elég gyengére sikeredett.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
KTE
Elindult a találkozó.

A találkozó előtt a nemrégiben elhunyt Aranytollas újságíróra, Havasréti Bélára emlékeztek a stadionban.

Hamarosan kezdődik a KTE és a Győr összecsapása. Meglepetés, hogy a vendégeknél Németh helyett ismét Ribánszki áll a kapuban, és Gyurcsó sem kezd, helyette Litsingit jelölte a kezdőbe Tomislav Sivic.

A kezdőcsapatok
Győr: Stevanovic – Babic, Stanisic, Szabó O., Völgyi – Dudás, Trajkovic, Pilibaitis, Ji-Paraná – Aleksidze, Dinjar. Vezetőedző: Csertői Aurél
Kecskemét: Ribánszki – Gyagya, Balogh, Radanovics, Mohl – Savic, Ebala – Bori, Litsingi, Foxi – Lencse. Vezetőedző: Tomislav Sivic

Remek játékra van kilátás az OTP Bank Liga pénteki mérkőzésén, ugyanis az addig veretlen ETO az elmúlt fordulóban elszenvedte első vereségét, a Diósgyőr 2-0-ra verte meg a Csertői-csapatot.

Van tehát javítanivalója a hazaiaknak, akik tapadni szeretnének a Debrecenre, akik éppen a DVTK-val meccselnek majd vasárnap. Nem játszhat a győrieknél Fehér Zoltán, Koltai Tamás és a kiállítás után eltiltott Djordjevic.

A Kecskemét a Ferencvárost győzte le az előző körben, méghozzá a harmadik bajnoki mérkőzésén a harmadik gólját szerző Lencse László találatával. A vendégeknél Koszó és Alempijevic sérült, a többiek bevetésre készek.

A találkozót Németh Ádám vezeti. A Győr a forduló előtt 25, a Kecskemét 16 pontos volt.