Bajban a Milan: Pato egy hónapra kidőlt

Combizomhúzódása miatt körülbelül egy hónapig nem léphet pályára Alexandre Pato, az AC Milan brazil válogatott futballistája.

A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a 21 éves támadó szerdán, az Udinese elleni 1-1-re végződött bajnokin egy teljesen ártalmatlan szituációban sérült meg, már a 21. percben le kellett cserélni.

Öröm az ürömben, hogy a helyére beugró Stephan El Shaarawy szerezte a lombardok pontot érő találatát a későbbiekben. A még mindig csak 18 esztendős támadó középpályást a nyáron szerezte meg a Rossoneri a rivális Genoától.

Massimiliano Allegri vezetőedzőnek rendkívül nehéz dolga van, ugyanis a bajnokcsapat támadói közül Pato mellett Zlatan Ibrahimovic és Robinho sem bevethető, Antonio Cassano pedig egyelőre elég öregurasra vette a figurát a szezonban. A tréner félig viccesen meg is jegyezte a szerdai meccs kapcsán, hogy csatárok nélkül nem is olyan vészes az az egy pont.

Amennyiben Pato valóban egy hónapot kihagyni kényszerül, úgy a bajnokságban a Cesena, az örök rivális Juventus, a Palermo és – minden bizonnyal – a Lecce ellen sem játszik, míg a Bajnokok Ligájában a Viktoria Plzen és a BATE Boriszov ellen lesz kénytelen nélkülözni őt csapata. A Lecce és a BATE elleni összecsapás esetleg még bekerülhet a “talán” kategóriába.