Kihullott az Anzsi az Orosz Kupából

Szerdán rendezték az Orosz Kupa nyolcaddöntőit, a sérült Dzsudzsák Balázst nélkülöző Anzsi Mahacskala Moszkvában kapott ki hosszabbítást követően.

Paprikás hangulatban kezdődött a mérkőzés, a hazai pályán játszó Dinamo Moszkvánál Igor Szemsov, a túloldalon Roberto Carlos sárgult be már az ötödik percben. Ezt követően a moszkvaiak vették át az irányítást, a vendéglátó több tetszetős akciót is vezetett, ám gólt nem tudott szerezni.

Az Anzsi aztán szünet előtt előnybe kerülhetett volna, de Shunin kapus kitolta Samuel Eto’o rövid felsőbe tartó löketét.

A második felvonásban a kapusok bravúrt bravúrra halmoztak, így újabb gólnélküli negyvenöt percet láthatott a publikum. A célhoz talán a Mahacskala kameruni klasszisa járt legközelebb, ám a hazai kapus jóvátette a védők hibáját és hatalmasat védett.

 

A hosszabbítás első félidejében aztán nehéz helyzetbe került az Anzsi, a 103. percben ugyanis a korábban csereként beálló, mindössze 20 esztendős Alekszandr Kokorin megszerezte a vezetést a Dinamónak, a találat pedig végül győztesnek bizonyult. A sérült Dzsudzsák Balázst nélkülöző dagesztáni gárda így kiesett a sorozatból.

Egy szép kísérlet Eto’o-tól:

Egy másik honfitársunk, nevezetesen Huszti Szabolcs ugyanakkor tevékeny részese volt a Zenit továbbjutásának, a magyar játékos ugyanis kezdőként 71 percet játszott a Dinamo Brianszk ellen. A Szentpétervár magabiztosan, 2-0-val jutott tovább a negyeddöntőbe.

Az Orosz Kupa győztese az Európa Liga 2012-13-as kiírásának playoff-körébe váltja meg a jegyét. A döntőt májusban rendezik majd.

Eredmények – Orosz Kupa, nyolcaddöntő
Dinamo Moszkva – Anzsi Mahacskala 1-0 (0-0, 0-0) – hosszabbítás után
Gólszerző: Kokorin (103.)
Zenit Szentpétervár – Dinamo Brianszk 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Bukharov (18.), Mukhutdinov (44. – öngól)