Nem hagyja magát a Fenerbahce

A Fenerbahce csütörtökön bejelentette, hogy fellebbez az ellen, hogy a klubot visszaléptették a Bajnokok Ligája csoportköréből.

A Török Labdarúgó Szövetség (TFF) azért sújtotta ezzel az ítélettel az isztambuli egyesületet, mert az érintett a Törökországban július elején kirobbant bundabotrányban. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felszólítására megszületett döntés után az UEFA bejelentette, hogy a Fenerbahce helyett a bajnoki ezüstérmes Trabzonspor indulhat a BL főtábláján.

A Fenerbahce szerint a BL-ból való kizárásuk 25 milliós bevételkiesést jelent számukra, részvényeik pedig kilenc százalékot estek az isztambuli tőzsdén. Ezért fellebbezést nyújtanak be a török szövetséghez, közleményükben az ártatlanság vélelmére hivatkozva azt írták, az UEFA törvénytelenül avatkozott bele az ügybe.

A TFF a 2011/12-es idény rajtját a bundabotrány miatt korábban szeptember 9-re halasztotta, s szerdán döntött arról is, hogy a 2011/12-es idénytől már rájátszásban dől majd el a bajnoki aranyérem sorsa.

A török bundabotrány kapcsán jelenleg több mint 30 játékossal és sportvezetővel szemben folyik hivatalos vizsgálat, így többek között Aziz Yildirim, a bajnok Fenerbahce elnöke, valamint Tayfur Havutcu, a kupagyőztes Besiktas vezetőedzője ellen. Helyi lapértesülések szerint az elmúlt szezonban legalább 19 mérkőzés végkimenetelét manipulálták, a botrány középpontjában pedig a Fenerbahce áll, amelynek vezetői olyan sikeresen bundázták meg a meccseket, hogy a gárda megnyerte a bajnokságot.