Emberhátrányban győzött a Loki Kecskeméten

A találkozó legvégén szerezte meg a három pontot a tíz emberrel játszó Debrecen az OTP Bank Liga negyedik fordulójának zárómérkőzésén.

Nehéz összecsapásra készült az eddig százszázalékos Debrecen a labdarúgó NB 1 negyedik fordulójában, Kondás Elemér együttese a két győzelemmel és egy vereséggel álló Kecskemét otthonába látogatott látogatott.

Sok helyzetet nem lehetett feljegyezni a találkozó elején, viszonylag kiegyenlített küzdelemben gyűrték egymást a csapatok. Tomislav Sivic azért bosszankodhatott, még a találkozó harmadánál sem jártunk, amikor a KTE edzője két védőjét is kénytelen volt lecserélni, így Radanovic és Mohl sem folytathatta.

Az első félidő második felében a Loki játszott veszélyesebben, a szünet előtt nem sokkal Rezes a kapufát is eltalálta. Mielőtt azonban pihenni vonultak volna a játékosok, emberhátrányba került a Debrecen: Coulibaly könyökölte le Cukicot, a chilei játékvezető kiállította a vendégek francia támadóját.

A folytatásban a Kecskemét nem volt képes kihasználni az emberelőnyt, a hazaiak talán legveszélyesebb próbálkozása Ebala távoli lövése volt, de ez sem talált kaput. A másik oldalon Bódi szabadrúgásból ijesztgetett, Ribánszki a helyén volt.

A lefújáshoz közeledve Tököli került helyzetbe, a hazaiak támadója azonban rosszul találta el a labdát. A rendes játékidő legvégén aztán érkezett a hidegzuhany a kecskemétiek nyakába: Bódi Ádám egy kezezés miatt megítélt szabadrúgást a jobb felsőbe vágott, Ribánszki nem tudott hárítani (0-1).

A válaszra már nem volt idő, a Debrecen egy félidőt emberelőnyben futballozva legyőzte a Kecskemét gárdáját, így Kondás Elemér együttese a Győrrel és a Péccsel egyetemben továbbra is százszázalékos a bajnokságban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, 4000 néző, Vezette: Alvaro Garcia Miquel
Kecskeméti TE-Ereco – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Kecskemét: Ribánszki – Gyagya, Radanovic (Koszó, 16.), Balogh, Mohl (Bertus, 19.) – Ebala, Cukic (Dosso, 68.), Savic – Gyurcsó, Tököli, Foxi. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Debrecen: Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Ramos, 90.), Szakály P., Varga J., Rezes (Nikolic, 68.) – Coulibaly, Selim (Yannick, 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Bódi (90.)
Sárga lap: Foxi (27.) Balogh (90.) illetve Nikolov (90.)
Piros lap: Coulibaly (45.)