A Barcelona nyerte az Audi Kupát

A müncheni torna döntőjében a katalánok a Bayernt győzték le, míg a bronzmeccsen a brazil Internacional diadalmaskodott.

A harmadik helyért rendezett találkozón már a 3. percben betalált a Milan, Ibrahimovic révén. A folytatásban szinte a semmiből érkezett a brazilok egyenlítő találata: Leandro lőtt az ötösön belülről (1-1). A félidő hátralévő részében ment az adok-kapok, ám komoly helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.

A fordulást követően ismét jött egy Milan gól, Pato juttatta ismét előnyhöz a piros-feketéket a 60. percben. Ezt követően végig támadásban maradtak az olaszok, és már-már úgy tűnt, kihúzzák a meccs végéig. Azonban derült égből villámcsapásként Andrés D’Alessandro vette be iszonyatos erővel Roma kapuját, 10 perccel a lefújás előtt (2-2). Mivel a hátralévő időben nem született gól, ezért következett a tizenegyes párbaj.

A gólok:

Renan kapus bizonyult a végjáték hősének, ugyanis a Milan három játékosának lövését is megfogta – Valoti, Cassano és Pato –, majd a negyedikként érkező Oddo labdáját szugerálta a kapufára. A másik oldalon két büntetőt is belőtt az Internacional, így a brazilok szerezték meg a torna bronzérmét.

Eredmény-Audi Kupa, bronzmérkőzés

Internacional-AC Milan 2-2 (1-1) tizenegyesekkel: 2-0

Internacional: Renan – Kléber (Fabrício, 86.), Dalton, Bolívar – Glaydson, Pereira (Paulo Mior, 67.), Andrezinho (Zé Mario, a szünetben), Nei (Elton, 67.) – Wilson Matías, Gilberto (Roggia, 28.), Leandro D. (D’Alessandro, 67.).
AC Milan: Abbiati (Roma, 45.) – Antonini (Oddo, 78.), Thiago Silva, Yepes – Zambrotta (De Sciglio, 78.), Seedorf, Ambrosini (Emanueslon, 78.), Gattuso (K-P. Boateng, 66.) – Robinho (Valoti, 66.), Ibrahimovic (Cassano, 66.), Pato.

Gólszerzők: Ibrahimovic 3., Pato 60., illetve Leandro 23., D’Alessandro 80.

A finálét az elődöntők győztesei vívták. A Barcelona az Internacionalt, a címvédő Bayern München pedig az AC Milant verte meg. A találkozó első félidejében a fogást keresték egymáson a felek, de nem találták. A 41. percben azonban villant a Barca támadógépezete, egy baloldali beadást fejelt a hosszúba Thiago Alcántara.

Összefoglaló:

A második játékrészben is viszonylag gyenge színvonalú focit láthattak a nézők, a katalánok mezőnyben adogattak, a müncheniek pedig többnyire csak keresték a labdát. A 75. percben ismét megmutatták a vendégek, hogy miért ők Európa legjobbjai: Thiago Alcántara kényszerítőzött Afellay-jal, majd 18 méterről tekert a bal felsőbe (2-0). A hajrában hiába nyomott a Bayern, nem jött össze a gól, így 2-0-ás sikerével a Barcelona nyerte a 2011-es Audi Kupát.

Eredmény-Audi Kupa, döntő
Bayern München – Barcelona 0-2 (0-1)

Bayern München: Butt – Rafinha (Schweinsteiger, 53.), Badstuber, Luiz Gustavo, Contento – Pranjic, Alaba (Kroos, 67.), J. Boateng, Usami – Olic (Müller, 67.), Petersen (Gomez, 62.).
Barcelona: Víctor Valdés (Pinto, 45.) – Jonathan Dos Santos (Carmona, 78.), Fontás, Busquets (Piqué, 75.), Maxwell (Jeffrén, 54.) – Thiago Alcántara, Seydou Keita, Iniesta (Riverola, 60.) – Pedro (Afellay, 60.), David Villa (Armando, 84.), Jonathan Soriano (Cuenta, 66.).

Gólszerzők: Thiago Alcántara (41., 75.)