Fradi-kaland Norvégiában: drog és lopás?

Meggyűlt a baja a rendőröknek a Norvégiába érkező ferencvárosi drukkerek egy részével, akiket lopáson kaptak. Egyes hírek szerint drogot is találtak egy buszban.

A norvég tv2.no portál beszámolója szerint 20-30 ember ment be egy ruházati boltba Aalesund városában, ahol más dolgok mellett négy kabátot is eltávolítottak. A rendőrség közlése szerint a csoport tagjai a Norvégiába érkező 150 fős ferencvárosi szurkolóseregből kerültek ki.

A norvég lap arról számolt be, hogy a hatóságok átvizsgálták a buszokat, amelyek közül az egyikben pirotechnikai eszközöket, késeket, közelharcra alkalmas fegyvereket, sőt, még drogot is találtak.

A Ferencváros részéről viszont – a helyi rendőrség tájékoztatására hivatkozva – azt a közleményt juttatták el az esetről szintén beszámoló pepsifoci.hu oldalhoz, hogy a lopás kapcsán ugyan ellenőriztek szurkolókat, de fegyvereket illetve kábítószert sem találtak, az érintetteket pedig már el is engedték.

A Fradi mérkőzése 19 órától kezdődik az Aalesund ellen az Európa Liga selejtezőjében, a zöld-fehérek egy hete hazai pályán 2-1-re nyerni tudtak.