“Eldőlhetett volna a bajnokság”

A Budapest Honvéd otthonában 2-2-es döntetlent játszó Videoton vezetőedzője, Mezey György szerint nem tettek jót a hangulatnak az utódját firtató pletykák.

Amint arról vasárnap már írtunk, a történelme első bajnoki címére ácsingózó Vidi már 2-0-ra is vezetett a Bozsik Stadionban, mégis be kellett érnie egy, bajnoki címet egyelőre nem jelentő ponttal, miután a hazai pályán játszót Honvéd két szabadrúgásgóllal még a szünetig egalizált.

Supka Attila, a fővárosiak trénere szerint csapata feltüzelésében sokat segített a piros-kékek körüli felfokozott hangulat: „a héten a televízióban és az újságokban minden a Videoton kézzel fogható közelségbe került bajnoki aranyáról szólt és a mi csapatunk ebben a történetben csak esetleges akadályként szerepelt. Ez sokat segített nekem a játékosok mentális felkészítésében, akik úgy készültek erre a mérkőzésre, hogy mindenképpen nyerni akarnak. Ennek megfelelően is játszottak a két gyorsan bekapott, ám elkerülhető gólt követően, sőt, ha jobban koncentrálunk, a második félidőben meglepetést is tudtunk volna okozni. Úgy érzem, hogy mindent kihoztunk ebből a meccsből, ami benne volt.”

Dr. Mezey György, a Videoton vezetőedzője ennek a felhajtásnak a másik, negatív oldaláról beszélt: „jogosan felturbózott hangulatú mérkőzés volt, amelyen két szép gólt rúgtunk, sőt el is dönthettük volna a meccs, illetve a bajnokság sorsát. Ahogy elkezdtünk játszani, annak alapján ezt teljesen reálisnak is vettem. Ám végül két elkerülhető, buta faultot követő szabadrúgásokból egyenlített a fegyelmezett, de nem túl nagy játékerőt képviselő Honvéd. Nem vagyok könnyű helyzetben az utóbbi időben, hiszen úgy kellene rendet tennem a lazuló öltözői hangulatban – ez látszott példának okáért az általam nagyon szeretett Alves laza mozdulatán, ami miatt nem szereztük meg a harmadik gólt -, hogy közben szinte naponta jelenik meg egy-egy újabb hír arról, ki veszi át a helyemet a kispadon. Keserű tanulságot hozott a mai találkozó játékosnak, vezetőnek egyaránt. A bajnokság kilátásait illetően nincsen semmi probléma, ha hasznosítjuk a tanulságokat, szerdán pont kerülhet a történet végére.”

Eredmény – Monicomp Liga, 27. forduló:
Bozsik-stadion, 3000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor
Budapest Honvéd – Videoton 2-2 (2-2)
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú – Moreira, Hidi, Zelenka, Ivancsics, Horváth A. (Akassou, 75.) – Danilo. Vezetőedző: Supka Attila
Videoton: Bozovic – Lázár, Lipták, Vaskó, Andjic – Gosztonyi, Sándor, Elek (Lencse, 76.), Vasiljevic (Farkas B., 63.) – André Alves, Nikolic (Polonkai, 63.). Vezetőedző: dr. Mezey György
Gólszerzők: Zelenka (31.), Ivancsics (42.), illetve André Alves (10.), Gosztonyi (13.)
Sárga lap: Danilo (32.), Botis (33.), illetve Nikolic (12.), Andjic (23.), Vaskó (41.)