Megfigyelő körútra indul Egervári Sándor

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Tőzsér Dániel, Juhász Roland, Hajnal Tamás, Stieber Zoltán és Szabics Imre játékára is kíváncsi.

A nemzeti tizenegy soron következő fellépései egyre közelebb vannak: a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésre június 3-án, a San Marino elleni Eb-selejtezőre pedig június 7-én kerül sor, így nem véletlen, hogy Egervári Sándor is növekvő figyelemmel követi játékosai formáját.

A szövetségi kapitány az itthoni stadionok látogatása után a hét második felében a légiósokat fogja személyesen figyelni, úticéljairól a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján vezetett blogjában tett említést.

A szakember szerint olyan játékosokat fognak megfigyelni, akikről mostanában jó hírek érkeztek, így Csábi József és Gelei Károly technikai igazgató társaságában – egy luxemburgi kitérő után – először a Racing Genk és az Anderlecht összecsapását tekintik meg a helyszínen, ahol Tőzsér Dániel és Juhász Roland formájáról is képet kaphatnak.

Szombaton Stuttgartban Hajnal Tamás lesz a kapitányi figyelem középpontjában, majd másnap egy olyan játékost is megnéznek, aki eddig még sosem volt válogatott: a Düsseldorf-Aachen német másodosztályú bajnokin Stieber Zoltánra kíváncsiak.

A megfigyelő körút jövő héten folytatódik, Szabics Imrét Ausztriában veszik majd szemügyre. Egervári Sándor útitársa a Sturm Graz-Austria Wien összecsapásra már Kenyeres Imre lesz, aki előtte a hétvégén Oslóban Korcsmár Zsoltot figyeli.

Andrusch József május 14-én veszi Anglia felé az irányt, mivel a Blackpool-Bolton mérkőzésen Bogdán Ádám is pályára léphet. Egervári még a Görögországban légióskodó Németh Krisztiánt is személyesen tekintené meg, május 18-án a Panathinaikos és a Volos összecsapására azonban csak akkor utazik el, ha jó esély látszik a támadó szerepeltetésére.

A szövetségi kapitány a tapasztalatok összegzése után várhatóan május 20-án hirdet keretet.

AJÁNLOTT LINK:

Fókuszban a légiósok (Egervári Sándor blogja)