Aduval rukkol elő az Ingolstadt

A német másodosztályban szereplő Ingolstadt megszerezné a kissé beszürkülő amerikai csodagyereket.

Freddy Adu pár éve még ügyeletes Pelé-utódként gyűjtögette magának az elismeréseket, a fiatalon korosztályából kimagasló ghánai származású amerikai támadó azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 21 esztendősen már négy kudarccal végződött kalandon is túl van, Németországban kezdheti elölről.

A 13 évesen körbehájpolt játékos 18 esztendősen lett a Benfica futballistája, Lisszabonban azonban nem vált be, ahogy Monacóban és a Belenensesnél sem, míg legutóbb az Arisz együttesénél próbálkozott, komoly áttörés nélkül.

Németországban viszont látnak benne fantáziát, s az ingolstadtiak bizalma érthető. A 17-szeres amerikai válogatott csatár még mindig csak 21 esztendős, ráadásul a német futball talán közelebb áll habitusához, mint a portugál vagy a francia. Adu szerda óta a csapattal edz, és a Kickers Offenbach elleni felkészülési mérkőzésen is szerepelt.

„Most az a legfontosabb, hogy jól szerepeljek a törökországi edzőtáborozáson. Szeretnék minél jobb játékkal előrukkolni az Ingolstadtnál” – fogalmazott a Kickernek.