Koreai az Arsenal nemezise

A dél-koreai Pak Dzsi-szung negyedik alkalommal talált be az Arsenal hálójába.

A dél-koreai Pak Dzsi-szung távolról sem a Manchester United legeredményesebb góllövője – 112 meccsen eddig 16 gólt ért el – viszont az Arsenal ellen nagyon megy neki: eddig négyszer zörgette meg az „ágyúsok” hálóját. Legutóbb győzelmet ért a mozdulat, a dél-koreai válogatottat még Sir Alex Ferguson is kiemelte.

A United és az Arsenal találkozója összességében nem eredményezett eget verdeső színvonalat, viszont a hazaiak ázsiai légiósa megmentette a napot: Nani megpattanó beadása után a vendégkapuba fejelt.

A dél-koreai a londoniak mumusa; 653 percet töltött a pályán az Arsenal ellen, s ezelatt sikerült négy gólt berámolni – azaz 163 percenként (durván minden második meccsen) eredményes a fővárosiak ellen.

„Az Arsenal ellen valahogy szárnyakat kap” – árulta el Ferguson csapata hivatalos honlapján. „Jelenleg kiváló a formája.” A koreait csapattársa, Rio Ferdinand is méltatta, hangsúlyozva, hogy „Dzsi kifejezetten a rangadók játékosa. Ez tény. Ha nagyobb a tét, ő is jobb. Mindannyian örülünk – én külön is – annak, hogy nálunk van. Csapatember, példamutató, amit művel.”