800 néző előtt: Honvéd-Vasas 0-0

Bántóan szerény érdeklődés kísérte a két fővárosi csapat meccsét, nem véletlenül. Egy-egy pontot azért kaptak a felek.

Hazai pályán összesen 7 pontot szerzett a bajnokságban a Honvéd, amely edzőváltás után sem rukkolt elő szemet gyönyörködtető futballal a múlt fordulóban, valamint pénteken, és akkor finoman fogalmaztunk. A Siófok ellen 700 néző látta, ahogy 1-0-ra vereséget szenved a Bozsik-stadionban Szalai László megbízott vezetőedző együttese, most legalább nem kaptak ki a piros-feketék.

A Vasas sincs rózsás helyzetben, a kieső helyek irányába haladt az elmúlt időszakban. Az előző fordulóban a Paks győzte le őket a Fáy utcában, Komjáti András (a képen) nem igazán tudott új lendületet adni a fiúknak Giovanni Dellacasa távozását követően.

Két olasz edző tehát (Massimo Morales volt a Honvéd trénere két héttel ezelőttig) távozott a két csapattól, a fellendülés azonban elmaradt. A rendkívül gyenge színvonalú találkozón – fogalmazzunk úgy – a küzdelem dominált. Mivel egyetlen gól sem született, a szurkolók (akiknek kijár a kalapemelés, hogy végigszenvedték a meccset a hideg, szeles időben) csalódottan tértek haza, a csapatok azonban kaptak egy-egy pontot.

Eredmény, Monicomp Liga, 16. forduló:

Budapest Honvéd – Vasas 0-0

A másik pénteki mérkőzésen: Pápa – Debrecen 1-1