Csatárt keres a Dortmund

A bajnokságot remekül kezdő Ruhr-vidéki alakulat tovább erősítené támadó csapategységét.

A Borussia Dortmund – tartva a hagyományokat – a nyáron távozó Valdéz és a jelenleg is fekete-sárgában futballozó Barrios mellé újabb paraguayi támadót vásárolna. A kiszemelt a Benfica válogatott futballistája, Oscar Cardozo. A dél-afrikai világbajnokságon sérülése miatt kevés lehetőséget kapó játékost már januárban vinné a BVB.

A 27 esztendős csatár a német klubhoz hasonlóan remekül kezdte az idényt, öt forduló után már három gólnál tart a portugál bajnokságban (ebből kettőt a lisszaboni rivális Sporting ellen szerzett). Négy portugáliai idénye alatt 56 gólt tett a közösbe.

A tuttomercatoweb.it úgy értesült, a németek vezetősége már felvette a kapcsolatot a lisszaboniakkal, s a téli átigazolási időszakban szeretnék nyélbe ütni a megállapodást.

A játékos áráról egyelőre nem közöltek részleteket, a transfermarkt.de oldal ugyanakkor 14.7 millióra taksálja a labdarúgó értékét (ezzel ő a Benfica legdrágább játékosa, megelőzve a 14-et érő David Luizt, s a kettővel kevesebbre becsült Coentraót).