A Napoli is a Wolfsburgtól vásárolna

A dél-olasz együttes kiválasztottja nem Dzeko; két sorral hátrébb játszik mint a bosnyák.

A Napoli ambiciózus terveket dédelget a következő idényre, s az eddig is jelentőset erősödő klub a védelmét is szeretné masszívabbá tenni. Épp ezért egy világbajnok védővel szeretnék stabilabbá tenni a defenzívát. Andrea Barzagli helyzete bizonytalanná vált a 2009-es német bajnoknál, így valószínűleg Olaszországban folytatja.

Barzagli 2008-ban Palermóból igazolt a Wolfsburg együtteséhez, s egy év elteltével első bajnoki címét ünnepelhette. Ám Simon Kjaer és Arne Freidrich érkezése azt vetíti előre, hogy csak harmadik számú védőként számítanak rá a továbbiakban; a 29 éves így meg is kezdte a tárgyalásokat az olasz együttesekkel, elsősorban a Palermo és a Juventus jelezte érdeklődését.

A duóhoz csatlakozik a Napoli is. Bár Riccardo Bigon sportigazgató korábban azt vallotta, hogy a védelem úgy jó, ahogy van, a Tuttomercatoweb.com információi alapján azóta meggondolhatta magát.

A két éve még 14 milliót érő 29 éves középső védő 3.5 millió euróért cserélhet klubot és országot, ennyit a nápolyiaknak biztos megér.