Gera negyedszázados szünetet szakított meg

Magyar futballista legutóbb 1985-ben volt érdekelt valamely európai kupa fináléjában, igaz, akkor a Videoton egy egész csapatként képviseltette magát az UEFA Kupa döntőjében.

Gera Zoltán szerda este egy hosszú szünetet szakított meg, ugyanis külföldi csapat játékosaként magyar futballista utoljára Kű Lajos személyében volt érdekelt egy európai kupadöntőben. Kű a Bajnokcsapatok Európa Kupájában a belga FC Bruges játékosaként lépett pályára a Liverpool elleni 1978-as fináléban, amelyet az angolok 2-0-ra nyertek meg.

Ezt követően két magyar labdarúgónak is lehetősége lett volna szerepelni egy ilyen rangos mérkőzésen, ám Lisztes Krisztián a VfB Stuttgarttal a Kupagyőztesek Európa Kupájának (KEK) 1997/98-as kiírásában, majd Buzsáky Ákos az FC Portóval az UEFA Kupa 2002/03-as szezonjában nem kapott lehetőséget a fináléban.

A legtöbbször Puskás Ferenc és Kocsis Sándor játszott európai kupadöntőben, mindketten három alkalommal. Előbbi hétszer, utóbbi négyszer volt eredményes a döntő ütközetekben.