Fradi-vereség a Ligakupában Szombathelyen

A Haladás 4-1-re verte a Ferencvárost a labdarúgó Ligakupa középdöntőjének elhalasztott mérkőzésén.

A meccs elején a vendégek játszottak veszélyesebben, az első félidő vége azonban a Haladásnak sikerült jobban: először Devecseri lövését kellett védenie a Fradi kapusának, a 44. percben pedig megszületett a Haladás gólja is, amikor a kiugró Kenesei Sipos Norbert passzából lőtt a hálóba (1-0).

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért, hiszen egy lesgyanús szituációt követően tovább növelte előnyét a hazai csapat, ekkor Simon Attila volt a befejező (2-0).

Felpörögtek az eemények, hiszen Mamic buktatása után Lipcsei 11-esből szépített a 65. percben (2-1), két perccel később azonban Simon Attila ezúttal előkészítőként vette ki a részét a Haladás góljából Irhás 14 méterről lőtt gólja előtt (3-1).

Tíz perc volt hátra, amikor a Ferencváros támadásai ellenére megint a hazaiak szereztek gólt a csereként beálló Skriba révén, aki kényelmesen vehette át a labdát és lőhetett Haber kapujára Irhás beadása után (4-1).

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Joaquín a meccs végén megkapta második sárgalapját, így a Ferencváros tíz emberrel fejezte be a találkozót.

Eredmény:

Ligakupa, középdöntő B csoport, 1. forduló:

Szombathelyi Haladás-Ferencváros 4-1 (1-0)
G: Kenesei (44.), Simon Attila (53.), Irhás (67.), Skriba (79.), ill. Lipcsei (65. – 11-esből)

Ajánlott cikk:
Négy gólt kapott az FTC Szombathelyen (Nemzeti Sport Online)