Milák Kristóf örül, hogy van egy riválisa, akinek visszavághat

A szingapúri világbajnokságon csaphat össze ismét Léon Marchand-nal.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint Milák Kristóf jövőre a világbajnokságon vágna vissza a párizsi olimpia 200 méteres pillangóúszás döntőjéért Léon Marchand-nak, írja az MTI.

Schmidt hétfőn a Nemzeti Sportrádiónak adott, egyórás interjúban elmondta, hogy a tokiói játékok után folytatott egy beszélgetést Milák Kristóffal, aki akkor úgy fogalmazott, hogy 200 pillangón, amin világcsúcstartó, nincs igazi kihívója. A párizsi döntőt követően – amelyben második lett a francia Marchand mögött – azonban a színfalak mögött elárulta a sportállamtitkárnak, örül, hogy

végre van egy olyan ember, akinek akár már jövőre, Szingapúrban vissza akar vágni.

Schmidt Ádám úgy vélte, Milák Kristóf meghatározott célokkal, motiváltan várja a jövőt.

A 24 éves Milák Kristóf rejtélyes módon készült fel a párizsi olimpiára. Hónapokat hagyott ki, majd sokszor edzője, Virth Balázs csapatától külön edzett, így aztán nehéz volt megtippelni, mire lehet számítani tőle. Fő számában, 200 pillangón megelőzte a francia klasszis a remek utolsó ötven méterének köszönhetően, 100 pillangón viszont Milák volt, aki lehengerlő hajrával maga mögé utasította a mezőnyt.

A párizsi olimpia után Virth Balázs jelezte, eljött az ideje, hogy Milák Kristóf más edzővel készüljön.

Kapcsolódó
Milák Kristóf útja aranytól aranyig – pletykák, tévhitek, sületlenségek és a valóság
A kétszeres olimpiai bajnok pillangóúszó Tokió ás Párizs közti három éve olyan, mint egy kémregény: kérdőjelek, találgatások dezinformációk szegélyezik. Írásunkban a zűrzavaros időszak áttekintésével igyekszünk válaszokat adni.