Csődöt jelentett a magyar kézis klubja, az EL-csoportkörben landolt a Mosonmagyaróvár

A Mosonmagyaróvár sorozatban negyedszer tagja a legjobb 16 mezőnyének a második számú kupasorozatban.

A francia Neptunes de Nantes csődje miatt főtáblára került a női kézilabda Európa Ligában a Motherson Mosonmagyaróvár.

Horváth Péter operatív igazgató szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) döntése alapján a francia csapat helyett a Mosonmagyaróvár lesz a kiemelt, azaz nem a harmadik selejtezőkörben, hanem egyből a januári csoportkörben kezdi meg a szereplését az Európa Ligában.

„Nagy öröm számunkra, hogy a csoportkörbe kerültünk” – mondta Szász-Fejér István, az MKC klubigazgatója.

Sorozatban negyedszer vagyunk ott a második számú kupasorozat legjobb 16 csapata között, ezzel is tovább épül a klub. Köszönjük a Magyar Kézilabda Szövetség és az EHF közbenjárását.

A Mosonmagyaróvár eredetileg a dán Fredrikstad BK és a svájci GC Amicitia Zürich párharcának győztesével csapott volna össze a főtábláért, az ottani továbbjutó így automatikusan a csoportkörbe jut.

A sorozatban még két magyar csapat érdekelt: a Vác az első selejtezőkörben a holland Cabooter Fortes Venlóval találkozik, míg a második fordulóban bekapcsolódó Debrecen a szlovák bajnok Dunaszerdahellyel vagy a román SCM Ramnicu Valceával csap össze.

A Nantes – Pásztor Noémi és a junior Európa-bajnok Kajdon Blanka együttese – július 31-én közölte, hogy többségi részvényese, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt felszámolás alá került, így a csapat is csődöt jelentett. Pásztor azóta a román bajnoki címvédő CSM Bucuresti csapatához igazolt.

Kapcsolódó
Magyar válogatott kézissel pótolja sérült norvég beállósát a CSM Bucuresti
Pásztor Noémi úgy hagyja ott a Nantes csapatát, hogy egy meccset sem játszott.