Márton Viviana az olimpiai címről: A legnagyobb álmom volt ide eljutni

Olimpiai aranyérmet nyert a 18 éves Márton Viviana, aki a taekwondósok mezőnyében verte végig a mezőnyt, és egy vártnál is simább döntőt követően állhatott fel a dobogó tetejére.

Olimpiai aranyérmet nyert a 18 éves Márton Viviana, aki a taekwondósok 67 kilogrammos kategóriájában verte végig a mezőnyt és egy vártnál is simább döntőt követően állhatott fel a dobogó tetejére. A Tenerifén született, Madridban készülő sportoló Magyarország első érmét nyerte taekwondóban az olimpiákon.

A legnagyobb álmom volt ide eljutni. Az egész versenynapon, minden meccsen lépésről lépésre mentem, minden tökéletesen kijött. Amikor bejut az ember a döntőbe, akkor egy kis teher lekerül róla, de én akartam az aranyérmet, és élvezni a döntőt az első pillanattól az utolsóig

– mondta a magyar újságíróknak Márton, aki elárulta, az elődöntője után még aludt is egy kicsit, hogy kipihent legyen a döntőre.

Az ikertestvére, Márton Luana korábban világbajnoki címet nyert, ő is nagyon ki akart jutni az olimpiára (egy súlycsoporttal lejjebb versenyez), de végül lemaradt a kvótáról. Ugyanakkor ott volt Párizsban, végig szurkolt a testvérének, és jó tanácsokkal látta el.

Minden meccs előtt elmondta, hogy figyeljek oda, legyek erős és gyors, koncentráljak végig, ne hibázzak, és hogy én vagyok a legjobb. Kiskorunk óta mindig erről álmodtunk, most meglett, együtt értük el

– mondta és elárulta, ösztönösen kezdett el táncolni a győzelme után, és fontos volt számára, hogy a magyar mellett a Kanári-szigetek zászlaja is ott legyen vele a küzdőtéren a ünnepléskor.

Amikor reggel felkelt, akkor bízott magában, majd ahogy mentek a mérkőzések, azt vette észre, hogy minden klappol, és jönnek a győzelmek. Örömmel fogadta a hírt, hogy az internetes keresésekben az ő neve, valamint a taekwondo voltak az első helyeken Magyarországon a döntőjét követően.

Fontos, hogy az emberek felkapták a fejüket a taekwondóra, most talán több gyerek fogja ezt gyakorolni

– mondta a 18 éves sportoló, aki szerint talán az első meccse volt a legszorosabb, de a leginkább az elődöntőben fáradt el, amikor a torna első kiemeltjét verte. „Minden meccsre rendesen oda kell állni, nem szabad soha kihagyni” – fűzte hozzá.

Márton Viviana és ikertestvére, Luana magyar szülők gyermekeként már Tenerifén születtek, jelenleg Madridban élnek és finn edzővel, Suvi Mikkonennel készülnek.

Kapcsolódó
Ilyen sikeres napjuk még nem volt a magyar sportolóknak Párizsban
Mindhárom éremből kettőt nyertünk az olimpián.