Stine Oftedal utolsó meccse egy olimpiai döntő lesz

A norvégok magabiztosan jutottak be a párizsi olimpia döntőjébe.

Az Európa-bajnok norvég női kézilabda-válogatott 25-21-re legyőzte Dániát az elődöntőben, a párizsi olimpia csütörtöki versenynapján.

A dánok a 24. percig jól tartották magukat, a két csapat játékstílusához képest nagyon kevésnek mondható 8-8-ig, de ezután nagyon elhúztak a norvégok. Az esélyesebbnek számító csapat 15-9-re is elhúzott, az 52. percben már 22-15-ös előnyben voltak, így aztán sok kérdés nem lehetett, melyik együttes jut be a döntőbe. Norvégia végül kiengedett egy kicsit, de így is simán bejutott a döntőbe, ahol a házigazda francia csapat lesz az ellenfele.

Érdekesség, hogy a norvégoknál Stine Oftedal is pályára lépett, aki januárban jelentette be, hogy nyártól szünetelteti a pályafutását, de saját bevallása szerint is szinte biztos, hogy nem is folytatja már. Ezzel pályafutása legutolsó meccse egy olimpiai döntő lesz. Nem csak ő játszott a dánok ellen a Bajnokok Ligája-győztes Győri ETO-ból, a balátlövő Kristine Breistöl és a beálló Kari Brattset is örülhetett. Túloldalon Sandra Toft kapus és az irányító Kristina Jörgensen képviselte a győrieket.