Bár kikapott a negyeddöntőben, a hazai szövetség bronzérmesként tekint Hámori Lucára

Legalábbis a pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre.

A nők 66 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Hámori Luca az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia ökölvívótornáján, miután a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kikapott az algériai Iman Heliftól.

A vereség ellenére azonban a Magyar Ökölvívó Szakszövetség úgy tekint rá, mint érmet szerző versenyzőre és a kiváló szereplését külön jutalmazza, vette észre az M4sport.hu portál.

Varga Jennifer / 24.hu

„Mint ismert, a XXXIII. nyári olimpián a magyar ökölvívó csapat két, olimpiai pontszerző 5. helyet szerzett Párizsban, mellyel az elmúlt 12 év legsikeresebb ötkarikás szereplését érte el. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Ügyvivő Testületének tagja, Berkó Lajos a helyszínen izgulta végig versenyzőink olimpiai menetelését. Elmondása szerint elismerés és gratuláció jár a versenyzőknek, Akilov Pylypnek, és a két pontszerzőnek, Kovács Richárdnak és Hámori Lucának, illetve az edzői stábnak, Hamid Tangrinbergenov szövetségi kapitánynak, Nagy Lajos és Varsányi Áron edzőknek és Papp Róbert erőnléti edzőnek.

Berkó Lajos tájékoztatása szerint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hámori Luca pontszerzéséért járó pénzjutalmát kiegészíti a bronzéremért járó összegre!

A MÖSZ ezúton is szívből gratulál a magyar csapatnak, kiemelten a két pontszerző versenyzőnek, bízva abban, hogy a párizsi sikerek jó alapot adnak a sikeres folytatásra!” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó
Hámori Luca: Ez a pár nap mindenkinek nehéz volt, neki is, nekem is
A párizsi olimpia női boksztornájának negyeddöntője túlmutatott egy átlagos éremmeccsen.