„Ha nem sikerül, akkor sincs semmi, olimpiai bajnok vagyok, én már megcsináltam, amit kell” – Kós Hubert alig bírt aludni, de bevállalta a 100 pillangót

Milák a legjobb, Kós a 14. idővel jutott be az elődöntőbe.

Milák Kristóf az első, Kós Hubert a 14. idővel bejutott az elődöntőbe 100 méteres pillangóúszásban pénteken a párizsi olimpián.

A 200 méteren ezüstérmesként záró Milák a hatodik nevezési idővel (50.75 másodperc) rendelkezett ebben a számban, míg a magyar küldöttség első aranyát csütörtökön 200 méteres hátúszásban szállító Kóst a kilencedik helyen (50.84) jegyezték előzetesen.

Mindkét magyar úszó a harmadik előfutamba kapott besorolást. Milák ezúttal is igazolta, hogy a sebessége nem kopott meg, és Európa-rekordjától (49.68) nem sokkal elmaradva, 50.19 másodperces idővel nyert.

Kós 51.58-cal csapott célba, Miláké lett a legjobb időeredmény, míg Kós a 14. helyen jutott az elődöntőbe.

„Tíz órán keresztül feküdtem az ágyban, de csak pörgött a fejem. Nagyjából három órát tudtam aludni az éjjel, ehhez képest azt gondolom, nagyon jól úsztam, megpróbálok minél többet pihenni estig. Szerintem mindenképpen egyéni csúcsra lenne szükség a döntőbe jutáshoz,

de ha nem sikerül, akkor sincs semmi, olimpiai bajnok vagyok, én már megcsináltam, amit kell

– nyilatkozta a vegyes zónában Kós.

Milák három évvel ezelőtt Tokióban Európa-csúccsal második volt ebben a számban az aranyérmet világrekorddal besöprő amerikai Caeleb Dressel mögött. A szám középdöntőjét 21.05 órakor rendezik, a finálé szombaton lesz.