Sós Csaba a kínai úszó világcsúcsáról: Nem nagyon hajlok arra, hogy itt minden rendben van

Sós Csaba beszél Milák Kristófról és Németh Nándorról is.

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf a lehető legjobban építette fel az úszását 200 méter pillangón, ahol végül második lett szerdán a franciák közönségkedvence, Léon Marchand mögött a párizsi olimpián.

„Olimpián nem nagyon gondolkozom időeredményben, pláne, hogy ez egy valóban lassú medence. Az viszont várható volt, hogy két gigász ütközetét látjuk majd, még a melegítő medencéből is kijöttek a versenyzők, hogy lássák ennek a két klasszisnak a csatáját.

Nagy mérkőzés volt, sajnos nem jól jöttünk ki belőle

– nyilatkozta az MTI-nek Sós Csaba.

A szövetségi kapitány megjegyezte, Milák a 200 méter pillangót vérprofin építette fel: „A három úszását vizsgálva mindegyik egy másodperccel jobb volt, ez rendkívül tudatos dolog, másképp nem is lett volna esélye, szerintem ő benne ennyi volt most.”

Milák az eredményhirdetést követően nem állt meg a magyar újságírók kérésére a vegyes zónában, illetve a hivatalos sajtótájékoztatón sem vett részt, igaz, Marchand sem volt ott, de ő a 200 méter mell döntője miatt, amit meg is nyert.

Németh Nándor kapcsán Sós Csaba arról beszélt, hogy a BVSC kiválósága „nagyon megérdemelte volna” az érmet, amiről egyetlen századdal csúszott le.

A szakvezető beszélt Pan Csan-le elképesztő világcsúcsáról, a kínai úszó a dohai saját rekordjából négy tizedet faragott:

Amit ő csinált, az nagyon durva, nem nagyon hajlok arra, hogy itt minden rendben van. Elnézést kérek, ebben a medencében egyetlen egy világcsúcs sem volt eddig, most meg négy tizedet javít száz gyorson

– jegyezte meg a kapitány, aki hozzáfűzte, nagyon sajnálja Németh Nándort, akinek körülbelül hat centiméteren múlt a dobogó.