Babosék kiestek, Djokovic játék nélkül elődöntős Wimbledonban

A magyar teniszező és ukrán partnere 6:1-re nyerte meg az első szettet, utána azonban leblokkolt és kikapott a negyeddöntőben.

Babos Tímea az ukrán Nadja Kicsenokkal az oldalán három játszmában kikapott a hetedik helyen kiemelt Caroline Dolehide, Desirae Krawczyk amerikai kettőstől a wimbledoni teniszbajnokság szerdai női páros negyeddöntőjében.

Babosék remek rajttal, két brékkel 4:0-ra elléptek, és 26 perc alatt 6:1-re hozták az első szettet. Ezt követően óriási fordulat állt be, a tengerentúli kettős játéka jelentősen feljavult, 2:1-nél ők vették el a magyar, ukrán duó adogatását, és végül egy újabb brékkel 6:2-vel egyenlítettek.

A harmadik játszma elején Dolehide és Krawczyk két bréklabdát hárított, majd ismét elvette Babosék adogatójátékát, és lendületből 1 óra 36 perc alatt megnyerte az összecsapást.

A férfi egyes negyeddöntőjében a kilencedik kiemelt ausztrál Alex De Minaur csípősérülés miatt nem tud kiállni a szerb Novak Djokovic ellen,

aki így játék nélkül jutott a pénteki elődöntőbe, ahol az olasz Lorenzo Musettivel (25.) vagy az amerikai Taylor Fritzcel (13.) találkozik.

Wimbledon, negyeddöntő

női páros:
Caroline Dolehide, Desirae Krawczyk (amerikai, 7.) – Babos Tímea, Nadja Kicsenok (magyar, ukrán) 1:6, 6:2, 6:0

 férfiak:
Djokovic (szerb, 2.)-De Minaur (ausztrál, 9.) játék nélkül

Kapcsolódó
„Ismerem már az összes trükköt” – Djokovic beszólt a wimbledoni közönségnek
A szerb a sima győzelme után elsősorban a nézőkkel volt elfoglalva.