Eladta világklasszis orosz kézisét a csőd elől menekülő Vipers

Lassan évente jönnek olyan hírek, miszerint ismét anyagi gondokkal küzd a Vipers női kézilabdacsapata. A legújabb pletykák igaznak bizonyultak, hiszen a kristiansandiak eladták legjobbjukat, az orosz Anna Vjahirjevát.

A helyi Faedrelandsvennen című lap úgy tudja, hogy az olimpiai bajnok, világbajnoki bronz- és Európa-bajnok ezüstérmes klasszist 1,9 millió norvég koronáért (165 ezer euróért, azaz 65 millió forintért) vásárolta ki a a francia Brest-Bretagne.

Az újság azt írja, hogy a Vipers a nehéz anyagi helyzete miatt döntött a játékos eladása mellett.

Csalódott. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy jelentős lehetőségeket lát Brestben. Örülünk, hogy segítet, mert igazából maradni akart. De minden szerződéssel rendelkező játékosnak hajlandónak kell lennie a távozásra

– mondta a Vipers elnöke, Peter Gitmark.

Vjahirjeva 2022-ben érkezett Norvégiába a Rosztov-Don csapatától, a Vipersszel két bajnoki címet, két kupát és 2022-23-ban bajnokok Ligáját nyert.

A már télen anyagi nehézségekkel küzdő csapatnak februárban sikerült elkerülnie a csődöt. A klub körülbelül négymillió koronát (350 ezer eurót, azaz 138 millió forintot) takarít meg orosz klasszisa eladásával.

Frissítünk!

A Brest hétfő délután hivatalosan be is jelentette Vjahirjeva érkezését.

„Anna egy rendkívüli játékos, aki sokat hoz nekünk a tapasztalata, gyorsasága és sokoldalúsága révén, ami új taktikai lehetőségeket kínál majd számunkra” – nyilatkozta a franciák világbajnok edzője, Raphaëlle Tervel.

Kapcsolódó