Ellenséges lépéseket emleget, elköltözhet az NB I-es kosárcsapat Szekszárdról

A városi sportcsarnok használata körül megy a vita.

Csütörtökön kemény hangvételű közlemény jelent meg a TARR KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának Facebook-oldalán, amit az ügyvezető elnök, Szabó Gergő jegyzett, és amiben belengette, hogy a klub elköltözhet a városból.

„Tájékoztatjuk szurkolóinkat és támogatóinkat, hogy

a Szekszárd Közgyűlése részéről klubunk felé mutatott, ellenségesnek tekinthető, munkánkat ellehetetlenítő lépések okán kénytelenek voltunk megkezdeni az előkészületeket a felnőtt csapatunk tevékenységének, hazai mérkőzéseinek más városba költöztetése érdekében.

Ugyanis a képviselő-testületi ülésen született döntés a városi sportcsarnok használata vonatkozásában kilátástalan helyzetbe sodor bennünket” – írta Facebook-oldalán a klub, egyúttal köszönetet mondott a városi önkormányzat azon képviselőinek, akik támogatták az egyesületet és kérte szurkolói megértő támogatását a jövőben is. Az NB I-ben tíz forduló után az ötödik helyen álló klub azzal zárta bejegyzését, hogy a “költözés lezárásáig az ügyben további nyilatkozatot semmilyen fórumon” nem kíván tenni.

A teol.hu oldalon csütörtökön beszámoltak a közgyűlés menetéről, és megjegyezték, hogy míg az egyik téma az volt, hogy a sportcsarnokban hideg van, az ülésen magán többször is felforrósodott a hangulat.

A közgyűlés ugyanis azt szeretné elérni, hogy az eddigi ingyenes teremhasználattól a jövőben tekintsenek el,

a „díjakat részletesen ki fogják dolgozni, nem piaci áron, hanem igazságosan fogják meghatározni, hogy ki mennyit fizet”, írták. A szerződés formátumáról és a díjakról még nem született döntés, ez január végére várható. Az adatokat is pontosítani kell, de az előzetes számítás szerint egy órai működés 19 ezer 900 forintba kerül.