Sokkoló hírt kapott a román válogatott a kézilabdavébé előtt

Egyelőre sokkolta a román női kézilabda-válogatott szurkolóit a hír, miszerint elképzelhető, hogy a világ egyik legjobb kézilabdázójának tartott Cristina Neagu nem lép pályára a szerdán kezdődő világbajnokságon.

A CSM Bucuresti 35 éves, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes balátlövője még a november 11-i, DVSC Schaeffler elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen szenvedett térdsérülést, így kihagyta az egy héttel későbbi debreceni visszavágót, majd a válogatott részére rendezett Kárpát-kupát is.

Ugyan folyamatosan próbálkozott az edzéssel, de jobb térdének fájdalma nem enyhült.

Az biztos, hogy a szakvezetés a Chile elleni első, pénteki, legkönnyebbnek ítélt vb-csoportmérkőzésen nem használja majd, ugyanakkor reméli, hogy a december 3-i, vasárnapi, Szerbia elleni csatán már számíthat a játékára. A harmadik mérkőzés jövő kedden, Dánia ellen lesz.

Florentin Pera szövetségi kapitány így nem 18, hanem 19 fős kerettel utazik Dániába, és behívta a nagy tehetségnek tartott, mindössze 18 éves DianaLixandroiut, a CSM Slatina játékosát.

Bizakodóan utazunk el, és készen állunk arra, hogy mindent beleadva elérjük célunkat, és bejussunk a legjobb nyolc közé

– mondta Pera kapitány.

Kapcsolódó
„Ha a szövetségen nincs úrrá a pánik, Magyarország stabilan elődöntőkért játszhatna” – a magyar kézilabda problémáira mutatott rá a korábbi kapitány
Kim Rasmussen szerint türelmetlenül akarjuk az eredményeket, és sokan szólnak bele az aktuális kapitány munkájába, ami nehezíti, hogy mindenki egy irányba haladjon a sportágon belül.