Teljesen felborítja a hétvégi közlekedést az atlétikai vb maratoni futása

Ahogy a gyaloglószámokat, úgy a férfi és a női maratoni futást is Budapest belvárosában, a Hősök teréről indulva és oda visszaérkezve rendezik az atlétikai világbajnokságon. A hétvégén ezért a verseny útvonalát teljesen lezárják, hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén, és a viadal idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni. Az egyszerűbb eljutás érdekében a BKK a metrók igénybevételét ajánlja.

Augusztus 26-án, szombaton hajnali 4 órától várhatóan 11 óráig, valamint augusztus 27-én, vasárnap hajnali 4 órától várhatóan 12.30-ig a futópálya útvonalát lezárják.

A Hősök tere–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–József Attila utca–Széchényi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér–Alagút–Attila utca–Apród utca–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchényi István tér–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere útvonal zárása idején a keresztirányú gyalogos forgalmat a nagyobb csomópontoknál átengedik.

Az Andrássy úton egész hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani. A versenyek délelőttjén a teljes Andrássy út, míg délután és este az Oktogon és a Hősök tere közötti szakaszt zárják le.

Augusztus 27-én, vasárnap este 20 órától bontási munkák miatt újra lezárják a Dózsa György utat a Hősök terénél.

Közösségi közlekedési változások

A 979-es autóbusz augusztus 25-ről 26-ra, 26-ról 27-re és 27-ről 28-ra virradó, péntek, szombat és vasárnap éjszaka az Andrássy út és a Hősök tere zárása idején módosított útvonalon közlekedik, ideiglenesen a 70-es trolibusz Király utca/Erzsébet körút és Damjanich utca/Dózsa György út közötti megállóiban áll meg.

A 979A autóbusz augusztus 25-ről 26-ra és 26-ról 27-re virradó, péntek és szombat éjszaka rövidített útvonalon, Csepel, Csillagtelep és az Oktogon M között közlekedik.

A 979-es és a 979A autóbuszok Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelyét építés miatt nem lehet használni, ezért itt az autóbuszok egyik irányban sem állnak meg.

Augusztus 26-án, szombaton hajnali 4 óra és várhatóan 11 óra között, augusztus 27-én, vasárnap hajnali 4 óra és várhatóan 12.30 között, valamint 20 óra után, a Dózsa György út lezárása idején, módosított útvonalon közlekedik:

Az Andrássy úton egész hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani. A 105-ös és a 210B autóbuszok módosított útvonalon közlekednek.

A futóverseny útvonalának zárásakor augusztus 26-án, szombaton várhatóan 11 óráig és augusztus 27-én, vasárnap várhatóan 12.30-ig módosul az érintett BKK-járatok útvonala: