Bőrrákkal műtötték, hetekkel később 350 km-t teljesített a magyar ultrafutó

Lubics Szilvia újabb emberfeletti teljesítményen van túl.

Augusztus elején váratlan bejelentést tett egyik közösségi oldalán Lubics Szilvia ultrafutó, aki bejelentette, a combján rosszindulatú melanomát, a bőr rosszindulatú daganatát fedezték fel, ami azonnali műtétet kívánt.

„48 óra múlva már a műtőasztalon feküdtem, és mire felocsúdtam, ki is vágták belőlem a kis mocskot. A sebész dupla erősségű varratokkal látott el, mondta, hogy ezzel nyugodtan futhatok, ha nem fáj a seb. Két nap múlva futottam” – nyilatkozta, de akkor még kérdéses volt, hogy hetekkel később, egy 350 km-es skóciai versenyen elindulhat-e.

Nos, elindult, és elképesztő teljesítménnyel, kevesebb, mint 4 nap alatt célba is ért és a végül a hetedik helyen zárt. Futásával egy nyári jótékonysági gyűjtést is célba juttatott, írta a Cherrisk blogja.

„Nehéz fél nap után értékelni a dolgokat. Fantasztikus élmény volt végigmenni ezen az úton. Tényleg csodálatos helyeken járhattam, és bár sok-sok kihívást tartogatott a verseny, voltak kemény helyzetek, de összességében borzasztó hálás vagyok, hogy mindezt átélhettem” – nyilatkozta.

„A műtét miatt 12 teljes napom kimaradt az edzésekből, erre számítottam is. Elfogadtam, hogy ebből kell most kihozni a legtöbbet, és bíztam magamban.

Azért az nem könnyű fejben, hogy a verseny előtt három héttel nem tudsz futni 5 kilométert sem, de hinned kell benne, hogy menni fog a 350…

Kapcsolódó
Akkorát esett edzés közben, hogy megrepedt a koponyája a magyar ultrafutónak
Azért osztotta meg a történteket, hogy tanuljanak belőle mások.