Ott lesz a világbajnokságon a magyar kardozó, aki szakadt térdszalaggal vívott az olimpián

Másfél év alatt felépítette magát.

A térdszalag-szakadásából felépülő Márton Anna indul a világbajnokságon, közölte a Magyar Vívó Szövetség.

A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes vívó a 2022-es olimpián sérült meg és hősiesen helytállva, szakadt térdszalaggal negyedik helyen zárt. Ezt követően műtéten esett át, azóta a felépülésén dolgozott, sőt az Európa Játékokon még nem is vállalta az indulást. A július 22-én rajtoló világbajnokságon azonban visszatér egyéniben és csapatban is.

„Kaptam egy különleges, erre a célra kifejlesztett térdvédőt, amely teljesen stabilizálja a mozgásomat. Nagyszerű érzés, hogy végre tudok száz százalékosan a vívásra koncentrálni, és nem a térdemmel kell foglalkoznom.

Megtanultam a karrierem során, hogy semmit sem adnak ingyen, másfél éves sérülés, szülés után sikerült visszatérnem, öt verseny után újra bekerültem a világranglista első tizenhat helyezettje, azaz a kiemeltek közé. Most már tényleg felszabadultan vívhatok, az pedig majd kiderül, hogy mindez mire lehet elég a párizsi olimpiáig

– mondta a hunfencing.hu-nak Márton.

A szövetség beszámolójából az is kiderül, hogy a világbajnokságon a négy közé kerülés a legfontosabb cél, ezzel ugyanis kvalifikálja magát a csapat a párizsi olimpiára.