„Szerencséd, hogy apád bántalmazott” – aljas, gonosz embereket emleget a wimbledoni elődöntős

Botrányos és felháborító üzeneteket, megjegyzéseket, kommenteket kap Jelena Dokic, az ausztrálok egykori világranglista-4., wimbledoni elődöntős teniszezője, akit gyerekkorában édesapja bántalmazott, később túljutott a súlyos depresszión és öngyilkosság gondolatán, jelenleg pedig az Australian Openen kommentátorként dolgozik, ám szemmel láthatóan súlyos súlyproblémákkal küzd.

Dokic majdnem tíz évvel a visszavonulása után nagyon nehezen viseli a verbális bántalmazást, amelyet a közösségi oldalakon keresztül szenved el. Legutóbb az Instagramon üzent és elítélte a negatív üzeneteket.

„Az elmúlt 24 óra a testszégyenítésről szólt, a világ minden tájáról, különösen Szerbiából kaptam kemény üzeneteket. »Undorító… Szégyen… Mi történt vele, hogy ekkora lett?« – ilyen és ehhez hasonló üzenetek érkeztek.

Akik ezt csinálják, azok csak gonoszak, rosszak, aljas és tudatlan emberek. Én formába tudom hozni magam, változhat a súlyom is, de a gonosz emberek gonoszak maradnak

– írta.

Dokic – aki tavaly bevallotta, hogy közel állt az öngyilkossághoz – hozzátette, szörnyen érzi magát, hogy a melbourne-i verseny kezdete óta sok gyűlölködő megjegyzéssel találta magát szembe.

„Volt, aki azt írta, »Szerencséd, hogy apád bántalmazott, mert ez jót tett a karrierednek.« Nehezen értem, hogyan teheti azt bárki, hogy nem csupán kimondja, de leírja és közzé teszi. De én erősebb vagyok mindenkinél, egy igazi túlélő.”