Rendőrök vezették el az edzőt, aki két percig tombolt, üvöltözött

Súlyos sportszerűtlenség miatt az egész egyiptomi szumó válogatottat kizárták az amerikai Birminghamben zajló Világjátékokról.

Súlyos sportszerűtlenség miatt az egész egyiptomi szumó válogatottat kizárták az amerikai Birminghamben zajló Világjátékokról. Történt, hogy a szombati könnyűsúlyú döntőben az egyiptomi Abdelrahman Elsefy és az ukrán Demid Karachenko feszült egymásnak a Boutwell Auditoriumban.

Először az egyiptomit hirdették ki győztesnek, aztán videóbírózás után valamilyen sportszerűtlenség miatt az ukránt – számolt be az al.com tudósítója.

Az egyiptomi edző, Ōsunaarashi Kintarō ezen annyira kiborult, hogy dühében tombolni kezdett, üvöltözve tiltakozott a tisztségviselőkkel, ami a videó alapján elég ijesztő látvány lehetett. Annyira, hogy két jelenlévő egyenruhás rendőr egy idő után közrefogta, és kivezette.

Érdekesség, hogy az edző tiltakozása és a közönség „Egypt, Egypt” rigmusa, valamint az a tény, hogy Elsefy nem hagyta el a ringet miután elvették az aranyát, arra késztette a mérkőzésvezetőt, hogy visszavágót rendeljen el. Másodjára is Elsefy lökte ki Karachenkót a ringből, pontosabban Karacsenko lábujjai értek ki először, így végül az egyiptomi maradt a győztes.

Az egyiptomi szumó küldöttséget ennek ellenére hétfőn kizárták, mert

Minden sportágban a szabályok, a hivatalos személyek és a sporttársak tisztelete a legfontosabb, és a játékvezető döntése mindig végleges

– olvasható az insidethegames.biz cikkében

(A nyitóképen Demid Karachenko edz a világjátékok előtt Fotó: Philip FONG / AFP)