Az utolsó selejtezőn buktak el a Garros magyarjai

Jani Rékához hasonlóan Piros Zsombor is kikapott csütörtökön a selejtező utolsó fordulójában a párizsi francia nyílt teniszbajnokságon, így nem sikerült feljutniuk a főtáblára, írta az MTI.
Kapcsolódó cikkek

A kvalifikációban 20. kiemelt Jani Réka a tizenharmadikként rangsorolt szerb Aleksandra Kruniccsal (117.) csapott össze, a két játékos eddig háromszor találkozott egymással, kétszer Krunic, egyszer Jani nyert. Negyedik összecsapásuk első szettjében négy brékkel jutottak el 2:2-ig, utána azonban mindketten hozták az adogatójátékaikat, egészen 6:5-ig, amikor a 29 éves Krunic brékelt, ezzel 50 perc alatt előnybe került.

Kapcsolódó
„Ezek után hol húzzuk meg a határt?” – tisztességtelennek tartja wimbledoni kizárásukat az orosz klasszis
Danyiil Medvegyev megérti, de nem fogadja el a wimbledoni szervezők döntését. Abban reménykedik, hogy ott lehet a füves pályás Grand Slam-tornán.

Jani a második játszmában is elvesztette az első szervagémjét, és mivel a szerb nem hibázott, hamar 3:0-s előnyre tett szert, majd magabiztosan adogatással és egy újabb brékkel 5:1-re elhúzott. Innen már nem volt visszaút a magyar teniszező számára, a meccs 1 óra 29 percig tartott.

A világranglista 189. helyén álló Piros Zsombor azzal a portugál Nuno Borgessel (126.) szállt szembe, aki hozzá hasonlóan a felnőttek között eddig még nem szerepelt Grand Slam-főtáblán.

Piros ezúttal is remekül kezdett, az első adandó alkalommal elvette a selejtezőben 20. helyen kiemelt 25 éves riválisa adogatását, s előnyét megtartva 38 perc alatt hozta az első játszmát.

A folytatásban Borges került fölénybe, kétszer is brékelte Pirost és 31 perc alatt kiegyenlített. A portugál a folytatásban is lendületben maradt, a magyar játékoson pedig a fáradtság jelei mutatkoztak, kétszer is elvesztette az adogatójátékát, Borges pedig ezt kihasználva menetelt a győzelemig, amelyet 1 óra 45 perc alatt szerzett meg.

A Roland Garros vasárnap rajtoló főtábláján öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma.

Roland Garros, selejtező, 3. forduló (a főtáblára jutásért)

Nők:
Aleksandra Krunic (szerb, 13.) – Jani Réka (20.) 7:5, 6:2

 

Férfiak:
Nuno Borges (portugál, 20.) – Piros Zsombor 3:6, 6:2, 6:1