„Három-négy versenyzőnk talál csapatot, a többiek jó eséllyel az utcára kerülnek” – az országúti kerékpáros csapat szélnek eresztette versenyzőit

Új csapatot kell találniuk maguknak.
Kapcsolódó cikkek

Hivatalosan felfüggesztette minden sporttevékenységét, és felmentette szerződési kötelezettségeik teljesítése alól versenyzőit és stábtagjait a Gazprom-RusVelo orosz országúti kerékpáros csapat.

Renat Hamidulin csapatvezető a nemzetközi szövetség (UCI) elnökét, David Lappartient-t hibáztatja amiért semmiféle segítséget nem nyújt a a túléléshez. A cyclingnews.com beszámolója szerint nagyjából négymillió eurós költségvetésű a csapat, de nem sikerült szponzort találni. Hamidulin szerint készen voltak minden kompromisszumra, így a fehér mezben versenyzésre is, de az UCI hajthatatlan volt és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) iránymutatása szerint szankcionálta az orosz és fehérorosz szövetséget, csapatokat és versenyzőket.

„Nem kérhetem meg azt az 52 kerékpárost és stábtagot, hogy tovább várakozzanak, miközben nem tudnak rajthoz állni versenyeken. Így minden dolgozót és kerékpárost felmentettünk a szerződéséből. Az UCI szankcionált egy orosz csapatot, ám ezáltal büntetett olasz, spanyol, norvég, sőt, még Costa Rica-i kerékpárost is.

Még ha három-négy versenyzőnk talál is magának csapatot, a többiek jó eséllyel az utcára kerülnek, és ez így nagyon nincs jól

– közölte Hamidulin.