Az orosz focisták után a kézisek is fellebbeznek a felfüggesztés ellen

Két nemzetközi rendezvény szervezését már könnyen lehet, hogy elbukták.
Kapcsolódó cikkek

Az Orosz Kézilabda Szövetség (SZGR) fellebbezett az európai szövetségnél (EHF), amely kitiltotta az orosz válogatottakat és klubcsapatokat.

Az ukrán-orosz háború miatt február 28-án az EHF határozatlan időre felfüggesztette Oroszország és Fehéroroszország csapatainak részvételét a versenyein. Az ideiglenes eltiltás a két ország játékvezetőit és tisztségviselőit is érinti.

Szeretnék azonnali tájékoztatást adni a tiltó határozatok elleni fellebbezési eljárásról. Úgy gondoljuk, az EHF végrehajtó bizottságának határozatai minden jogi szabályozás nélkül születtek

– jelentette ki az SZGR ügyvédje, Makszim Gulevics, hozzátéve, hogy elutasítás esetén előbb a nemzetközi szövetséghez (IHF), majd a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak.

Ugyanezt az eljárást csinálta végig egyébként a labdarúgó szövetség, de még a CAS sem állt az oroszok mellé. Azért is fontos ez a fellebbezés viszont Oroszországnak, mivel a 16 éven aluliak strandkézilabda Európa-bajnokságát és a 2023-as strandkézilabda Eb kvalifikációs tornáját is elhalasztották, pedig Moszkvában lett volna.