„Nézd meg a bugyimat is, hátha motor van benne!”

Veronika Sztyepanova nagyon felhúzta magát egy svéd újságíró vádjain.

Szombaton nagy hajrával az orosz négyes nyerte a női sífutók 4×5 kilométeres versenyét a pekingi téli olimpián. A győztes váltó befejező embere, Veronika Sztyepanova még szinte együtt kezdte meg az öt kilométert német riválisával, de aztán leszakította Sofie Krehlt, és 18,2 másodperces előnnyel ért célba.

Kapcsolódó
Látszott, milyen traumán ment keresztül, elsírta magát az orosz műkorcsolyázó
A doppingbotrány ellenére a 15 éves Kamila Valijeva volt a legjobb női műkorcsolyában.

A harmadik helyen a svédek végeztek, akik védelmében az Expressen újságírója, Tomas Pettersson „Miért olyan érzés, mintha becsaptak volna minket?” címmel olyan véleménycikket írt, amelyben burkoltan csalással vádolta a győztes csapatot.

De ezúttal nem doppingról, hanem egy fluortartalmú krémről írt, a C8-ról, amely a sílécekre kenve jobb csúszóhatást ér el. A fluoridos krémek az EU-ban nem engedélyezettek, Kínában viszont igen, a Nemzetközi Síszövetségnek (FIS) pedig se módja, se lehetősége nincs ezt ellenőrizni.

„Az ellentmondás abban rejlik, hogy a sportolókat folyamatosan tesztelik tiltott szerekre, de senkinek a lécét nem vizsgálják meg. Vajon használtak C8-at a versenyen? Ezt sohasem fogjuk megtudni. Aki követte a versenyt, láthatta, hogy Oroszországban és Németországban kivételesen jó versenyzők vannak. Vagy csak a zseniális munkát végezték a lécekkel” – írta.

A 21 éves Sztyepanova nagyon a szívére vette a vádakat, mert az Instagram-oldalán üzent az újságírónak.

„A svéd Expressen újságírójának jól fejlett a szaglása, mert síléceimen (és a német lányokén is) már messziről megérezte a C8 szagát.

Lenne egy javaslatom, Tomas! Miért nem követeled, hogy ellenőrizzék az alsóneműmet? Nézd meg a bugyimat is, hátha motor van benne! Az újság is jobban fogyna, nem?

– írta.