Kettős szetthátrányból állt fel, 21-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal

Maratoni küzdelemben sikerült legyőznie Danyiil Medvegyevet.
Kapcsolódó cikkek

Rafael Nadal kettős szetthátrányból felállva legyőzte Danyiil Medvegyevet az Australian Open döntőjében.

Az orosz teniszező szenzációsan kezdett és 6:2-vel meghökkentően simán nyerte az első szettet, a folytatásban viszont összekapta magát és már 5:3-ra vezetett, amikor egy néző berohant a pályára.

Kapcsolódó
Aktivista rohant pályára az Australian Open döntőjében
Félbe kellett szakítani a mérkőzést pár percre.

A pillanatnyi közjáték után brékelt Medvegyev, majd rövidítésben nyerni tudott. Innentől Nadalnak minden szettért rohannia kellett, miközben az orosz az őt pfújoló nézőknek mutatta, hogy nem zavarják meg.

https://twitter.com/eurosport/status/1487742008156381184

Nadal viszont csakugyan megérkezett a meccsbe, majd 4:4 után egy bréket követően semmire hozta a szerváját is, így sikerült szépíteni. A negyedik játszmát 1:1 után rögtön egy brékkel kezdte a spanyol, de Medvegyev azonnal visszavágott, ám egy újabb brék után Nadal került előnybe. Medvegyev sokszor próbált rövid labdákat adni, amelyből szinte egyszer sem jött ki jól, több bréklabdát is elszúrt ezzel. Nadal viszont nagyon nyugodtan teniszezett és 6:4-gyel csikarta ki magának a döntő szettet.

Ekkor már több mint négy órája fárasztották egymást a teniszezők, ezért rendkívül fontossá vált, melyikük bakizik többet és ki tudja többször megfuttatni ellenfelét. Medvegyev nagyon összeszedte magát, sokkal egyszerbb ütéseket vállalt, de 3:2-nél így is elvette adogatását Nadal, sőt a spanyol három bréklabdát hárítva a saját szerváját is hozta.

A mindent eldöntő játék így a legvégére maradt, 5:4 után Nadal szerválhatott a győzelemért, de háromszor is belebakizott az adogatásba, így Medvegyev brékel. A továbbiakban azonban a spanyol világklasszis bizonyult koncentráltabbnak, előbb nagy csatában brékelt, majd nullára hozta az adogatását és ezzel

csaknem öt és félórányi játékot követően megnyerte élete 21. Grand Slamjét, amivel a sportág legsikeresebb versenyzője.

Nadal egyébként 2009 után másodjára nyerte meg az Australian Opent, mindezt sérülés miatt ráadásul féléves kihagyást követően.