Nemi erőszakkal vádolják a franciák olimpiai bajnok úszóját

Úgy látszik, az uszodák világa nem csak Magyarországon rejtegetett titkokat.

Úgy látszik, az uszodák világa nem csak Magyarországon rejtegetett titkokat. Franciaországban most egy öt éves esetre derült fény, amely miatt a franciák kétszeres olimpiai bajnok úszóját vádolják egy kiskorú ellen elkövetett nemi erőszakkal. A CNews francia hírcsatorna információja szerint a 2016-ban visszavonult Yannick Agnel 2014 és 2016 között együtt edzett a kelet-franciaországi Mulhouse-ban a sértettel, aki a feltételezett erőszak elkövetésének időpontjában, 2016-ban még nem volt 15 éves.

A csütörtöki, párizsi őrizetbe vételről több francia sajtóorgánum – köztük a L’Equipe – beszámolt, adta hírül az MTI. A sportlap arról írt, hogy a vizsgálat annak nyomán indult most, hogy az úszótárs beperelte Agnelt, és már számos jelenleg is aktív, illetve visszavonult úszót kihallgattak az ügyben.

A 29 éves úszó a 2012-es londoni nyári játékokon 200 méter gyorson győzött, illetve a 4×100-as francia gyorsváltóval is aranyat nyert.

Emlékezzünk, Magyarországon először 2013-ban Szepesi Nikolett életrajzi könyve robbantott ki botrányt – az úszónő többek közt azt állította, hogy edzője edzésen, kiszolgáltatott helyzetben molesztálta –, majd 2016-ban a szövetségi Kis László 1963-as nemi erőszak ügye látott újra napvilágot. Az utolsó botrányt pár hónapja Cseh László robbantotta ki, amely aztán elsőpörte, lemondásra kényszerítette Turi György mesteredzőt.