Alig maradt meg az étel a dánok világklasszis kézilabdázójában

Mikkel Hansen két meccset is kihagyott ételmérgezés miatt, de Egyiptom ellen játszani akar.
Kapcsolódó cikkek

Miközben Szlovénia az áldatlan állapotokra hivatkozik, amiért 12 játékosa is ételmérgezést szenvedtek, kiderült, dán részről sincs minden rendben.

Kapcsolódó
„Játékosaink visítottak a fájdalomtól, úgy rohantak a vécére, mintha az életük lenne a tét”
Ételmérgezés is közrejátszott a szlovének kiesésébe az egyiptomi kézivébén.

Sok kézilabdázónak ugyancsak gyomorproblémái akadtak, de olyan súlyos állapotba egyik sem került, mint Mikkel Hansen. A PSG klasszisa péntek este betegedett meg, és végül Japán és Horvátország ellen sem tudott játszani.

Kedden azonban úgy nyilatkozott, túl van a nehezén, és ha úgy alakul, akkor a szerdai, Egyiptom elleni negyeddöntőn már számolhat vele a szövetségi kapitány.

„Lényegesen jobban vagyok, egy egész éjszakát is sikerült már átaludnom, nagy öröm volt, hogy nem a gyomrom ébresztett” – nyilatkozta.

Hozzátette, talán még sohasem érezte ennyire ramatyul magát.

Az első éjszaka volt a legnehezebb, fájt a fejem és a testem. Láztüneteim is voltak, bár lehet, nem is volt lázam. Hosszú volt az éjszaka. Azóta nehezen maradt meg bennem bármi étel, és ez eléggé frusztrált

– mondta.

Egy ilyen eset le is gyengítheti a szervezetet, de ő mindent elkövet, hogy összeszedje magát, a hétfő esti, horvátok elleni mérkőzés előtt kicsit részt vett a bemelegítésen is. De abban biztos, hogy az Egyiptom elleni negyeddöntőben visszatér.

„Természetesen nehéz felmérni, mennyire állok készen, meg kell majd várni, hogy érzem maga ott a pályán, amikor megemelkedik a pulzusom” – tette hozzá.

Jó hír a dánoknak, hogy Niklas Landin is készen áll a játékra, annak ellenére, hogy a horvátok ellen az Emil Jakobsennel történt szerencsétlen ütközés után le kellett cserélni. A meccs után azonban semmi sem utal arra, hogy a térdének állapota rosszabbra fordulhatna, ezért Nikolaj Jacobsen kapitány bízik benne, hogy pályára léphet egyik legjobbja.

Dánia szerdán délután találkozik Egyiptommal.