Nyolcgólos vereség a kézi-vb-n, a franciák jönnek a negyeddöntőben

Nagyon sima vereséggel zárta az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjét a több kulcsjátékosát is pihentető magyar válogatott, amely így a második helyen lépett tovább a legjobb nyolc közé. Spanyolország 36-28-ra nyert, a negyeddöntőben Franciaország lesz mieink ellenfele.
Kapcsolódó cikkek

Az már a mérkőzés előtt biztossá vált, hogy mindkét válogatott továbbjut, és miután a szakmai stáb pihenőt adott Bánhidi Bencének, Lékai Máténak, Mikler Rolandnak és Rodriguez Alvarez Pedrónak, az is egyértelmű volt, hogy nem a magyar csapat számít esélyesnek.

A spanyolok a mérkőzés elején hamar elléptek öt góllal (7-2), viszont innen még visszajött egálra Magyarország. Innentől kezdve a rivális kényelmes előnybe került és mindig a legjobb pillanatban akasztotta meg a magyar feltámadásokat, a félidő végére pedig már hétgólosra hízott a különbség.

Jól indult a második félidő, két gyors gólt is dobtunk, ám utána közel 14 percen át nem tudott eredményes lenni a magyar válogatott.

A második félidőre beküldött Bodó Richárd például nagyon nem érezte a kaput, egy sem akadt be a hat kísérletéből. Ebben az időszakban el is dőlt a mérkőzés, 12 góllal is vezettek a spanyolok. A végén sikerült faragni ugyan a hátrányból, de a több kulcsemberét is nélkülöző Magyarország elég sima, 36-28-as vereséget szenvedett. Balogh Zsolt és Győri Mátyás öt-öt góllal zárt, a kapusaink 40 lövésből hatot védtek ki. Gonzalo Pérez de Vargas a túloldalon 15 védést mutatott be, Ferran Sole Sala pedig nyolc lövésből nyolc gólt dobott.

Az értelemszerű volt, hogy pihentetni kell a húzóembereket az egyenes kieséses szakasz előtt, azonban a vártnál sokkal simább lett a spanyolok elleni vereség, amely nagyobb arányú is lehetett volna. Balogh mindenesetre azt nyilatkozta, hogy nem lesz hatással a következő meccsre a mostani eredmény.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: a második félidőben az volt a cél, hogy jóval közelebb kerüljenek a spanyol válogatotthoz, illetve sokkal bátrabban kézilabdázzanak.

Nem kell azzal foglalkoznunk, hogy rendet tegyünk a fejekben, nem kell elmarasztalni a játékosokat, mert mindent megtettek, és talán még szégyellték is magukat, amikor időt kértünk.

Ők eddig kevesebb lehetőséget kaptak, illetve az első félidőben egy kicsit mást játszottunk, hiszen nem volt a taktika része, hogy egy passz után eldurrogtatjuk a labdákat, és a kezükbe adunk hatot-hetet. Ezen a második félidőben tudtunk javítani. Sok technikai hibát követtünk el, és ez ellen a spanyol válogatott ellen ezt nem szabad. Ez jelentősen befolyásolta a mérkőzést, mert elbizonytalanodtunk” – nyilatkozta az M4 Sporton.

A negyeddöntőben a hatszoros világbajnok Franciaország következik, a mérkőzést szerdán Alexandriában rendezik 20.30-tól.

Kézilabda-világbajnokság, középdöntő, I csoport

Spanyolország – Magyarország 36-28 (21-14)

Magyarország: Székely – Hanusz 1, Ancsin 4, Rosta 2, Topic 1, Szita 2, Sunajko 4, cserék: Balogh Zs. 5, Győri 5, Nagy B. 2, Hornyák 1, Borbély, Máthé 1, Bodó, Bóka, szövetségi kapitány: Gulyás István

 

lövések/gólok: 48/36, illetve 53/28

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3

kiállítások: 10, illetve 8 perc