Óriási: Balázs Attila már elődöntős Rióban

Amikor beköszöntött az esőszünet, még nem állt olyan jól a magyar játékos, de a folytatást már magabiztosan hozta.

Balázs Attila bejutott az elődöntőbe az 1,9 millió dollár (576 millió forint) összdíjazású riói salakpályás tenisztornán, miután szetthátrányból legyőzte Pedro Martínezt.

A pályafutása során először a top100-ba belépő magyar teniszező ezzel várhatóan a 78. hely környékére jön majd fel a világranglistán. Fucsovics Márton jelenleg a 70. helyen áll az élő rangsorban.

A mérkőzést még pénteken kezdték el, a világranglistán 133. Martínez pedig 6-2, 2-2-es előnyben volt, amikor esőszünet miatt félbeszakadt a meccs. A szombati folytatás során Balázs az első játékban három bréklabdát hárítva hozta az adogatását, majd fogadóként nyert pontot. Utána ő rontott adogatóként, de végül 6-4-gyel behúzta a játékrészt.

A harmadik játszmában 5-0-ra is vezetett, és ugyan két játékot hozott a rivális ezután, végül Balázs Attila jutott be a legjobb négy közé.

A magyar teniszező ellenfele az elődöntőben az olasz Gianluca Mager (128.) lesz, aki nagy meglepetésre két szoros szettben legyőzte az első helyen kiemelt osztrák Dominic Thiemet.

ATP-torna, Rio, negyeddöntő

Balázs Attila-Pedro Martínez (spanyol) 2-6, 6-4, 6-2

Kiemelt kép: Thiago Ribeiro / AGIF